Megjöttek a videoklipek a Facebookra, de nem mindenki nézheti meg őket
Tech hvg.hu 2020. július. 31. 20:03

Megjöttek a videoklipek a Facebookra, de nem mindenki nézheti meg őket

A Facebook amerikai felhasználói már az előadók hivatalos videoklipjeit is megnézhetik a közösségi oldalon. Máshol egyelőre várni kell a funkció bevezetésére.

Bár az elmúlt hónapokban leginkább arról lehetett hallani, milyen fejlesztésekkel igyekszik a Facebook kifogni a szelet a TikTok vitorlájából – az egyiknek jó eséllyel sikerül is –, közben azért a YouTube-ról sem feledkeztek meg. A közösségi oldal egy régi törekvése, hogy a videomegosztó konkurenciájává váljon, ezért is találták ki a Watch funkciót. Most pedig egy újabb bejelentéssel álltak elő, aminek a zenerajongók fognak a legjobban örülni.

A Facebook közlése szerint az amerikai felhasználók mostantól a különböző zenei előadók hivatalos videoklipjeivel is találkozhatnak a közösségi oldalon. Ha minden a tervek szerint alakul, a videók a Hírfolyamban is feltűnnek majd, a Watch-on belül pedig készítettek egy Music névre keresztelt részt, ahol kifejezetten ezeket a tartalmakat találhatják majd meg a látogatók. Itt műfaj, előadó és hangulat alapján is lehetséges lesz a keresés.

A tervek szerint a Facebookon olyan előadók hivatalos klipjevel találkozhatnak majd a felhasználók, mint J. Balvin, Karol G, Sebastian Yatra, Alejandro Fernandez vagy a Calibre 50.

Hogy az Egyesült Államokon kívül mikor válik elérhetővé a funkció, arról egyelőre nem tudni. Ez nagyban függ attól, hogy a zenei kiadókkal hogyan és mikor tud megegyezni a közösségi oldal, illetve attól is, hogy mennyire jön be a felhasználóknak a funkció. A mostani lépés ugyanakkor jól mutatja, hogy a Facebook valóban nem tett le arról, hogy egyszer ő legyen az új YouTube.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!