Tech hvg.hu 2020. július. 05. 09:03

Minden OneDrive-felhasználó új funkciókat kap

Mind az üzleti felhasználók, mind az egyéni OneDrive-használók számára kínál új funkciókat a Microsoft internetes tárhelyszolgáltatásához.

Ami a Google-nek a Google Drive, az a Microsoftnak a OneDrive, azaz a neten elérhető tárhelyszolgáltatás. A fejlesztők folyamatosan dolgoznak jobbá tételén, és legutóbb mind az üzleti felhasználókhoz, mind a magáncélú felhasználókhoz érkeztek újdonságok.

Az előbbieket célozza meg például az Add to OneDrive funkció, ami lehetővé teszi a felhasználók számára a megosztott mappákban lévő tartalmak elérését és a saját, személyes fájljaiba való felvételét. A megosztott tartalom egyébként nemcsak fájlokat jelent, hanem idetartoznak a Microsoft Teams és a SharePoint adatai is. A Microsoft úgy integrálja a OneDrive-ba a Microsoft Teamset, hogy a fájlok megosztását végző alkalmazottak képesek lesznek megosztási linkeket létrehozni, majd ezeket sokkal gyorsabban eljuttatni másoknak.

Az üzleti felhasználók szinkronizált metaadat-támogatást is kapnak, ami lehetővé teszi számukra a szinkronizált könyvtárak tartalmának szerkesztését, miközben az asztalukról dolgoznak. Az üzleti felhasználóknál javítják a megosztott mappákban lévő fájlok megosztási funkcióit, és még ha meg is változtatják a mappák helyét, a felhasználók új linket kapnak az adatokhoz való hozzáféréshez az engedélyek változása nélkül. Mindemellett a Microsoft emellett 15 GB-ról 100 GB-ra növeli a OneDrive és a SharePoint programban a feltöltendő fájl méretkorlátját.

Az egyéni felhasználókat illetően a Microsoft családi és csoport-megosztást ad a OneDrive-hoz, azaz meg lehet majd osztani egy vagy több fájlt egy adott csoporttal, csak jelezni kell ezt a felhasználói fiókban. Ezután a OneDrive már elintéz mindent, elküldi a fájlhoz történő hozzáférést lehetővé tévő linket a csoport tagjainak. Ez utóbbiaknak is rendelkezniük kell Microsoft-fiókkal. A OneDrive webes verziója hamarosan megkapja ezt a funkciót, de a többi verzióra is megérkezik még a hónap végéig. A sötét mód viszont előbb került a mobil eszközökre, de hamarosan a netes változatra is megérkezik.

Továbbfejlesztett biztonsági funkciókat is kapnak a felhasználók, beleértve a fájlok titkosítását, a víruskeresést és a gyanús tevékenységek figyelését.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés