Tech hvg.hu 2020. június. 06. 10:03

A Samsung új légkondija figyeli, hogy van-e valaki a szobában, és csak akkor hűt, ha kell

Szellőmentes hűtéssel és mesterséges intelligencia által támogatott funkciókkal ellátott légkondícionálókat dob piacra a Samsung.

Az AR9500T termékcsalád egyik legfőbb előnyeként a háromlépéses hűtést emlegeti a Samsung. Az első lépésnél az inverteres készülék Fast Cooling módban gyorsan lehűti a környezetet, a másodikban a páramentesítő funkciójával beállítja a levegő optimális páratartalmát, majd az utolsó lépésben, miután a környezet elérte a kívánt hőmérsékletet, bekapcsol a Wind-Free hűtési mód, és szinten tartja az optimális értékeket.

Utóbbi módot is hangsúlyozza a cég közleménye, megemlítve, hogy Wind-Free funkció által a levegő lágyan és egyenletesen áramlik ki a berendezésből, 23 ezer mikronyíláson keresztül, így a gyártó szerint nem érzékelhető a hagyományos klímák használata közben sokakat zavaró légmozgás. (Apró érdekesség: a Wind-Free technológia márciusi reklámja volt az, amelyben egy eddig ismeretlen Samsung telefont szúrhattunk ki.)

A mesterséges intelligencia ott mutatkozik meg, hogy a rendszer folyamatosan elemzi a szoba levegőjét és a felhasználók preferenciái, a hűtési módok és a külső hőmérséklet alapján automatikusan a megfelelő beállítást alkalmazza.

Az új termékkategóriába tartozó modellek közül néhány távolról is vezérelhető a SmartThings applikáción keresztül. Az egység, típustól függően, beépített mozgásérzékelő szenzorral is rendelkezhet, amely követi a felhasználók mozgását, így mindig csak ott hűt, ahol kell. A szenzor érzékeli, ha senki nem tartózkodik a szobában és automatikusan megemeli a hőmérsékletet vagy készenléti módra vált.

A+++ energiahatékonysági besorolású eszközökben a teljes légbeömlőnyílást lefedő PM1.0 légszűrő is található, amely a Samsung szerint a PM2.5 szűrőhöz képest kétszer olyan gyorsan kezeli az ultrafinom részecskéket. A szűrő megtisztítja a levegőt porszemcséktől, a mikroszálaktól és az állati eredetű szőrszálaktól, valamint csökkenti a vírusok, baktériumok, a finom por és az allergének jelenlétét is.

A 294 ezer forinttól induló Samsung AR9500T termékcsalád különböző típusai már elérhetők a hazai piacon is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Élet+Stílus Csatlós Hanna 2020. október. 01. 19:46

A vörösiszap-katasztrófa az egyik közösséget szétzilálta, a másikat megerősítette

Magyarországon első alkalommal került sor egy ipari-természeti katasztrófa hosszú távú hatásainak komplex kutatására. Pszichológus, kommunikációkutató, lelkipásztor és szociológusok bevonásával vizsgálták meg, hogy tíz évvel a vörösiszapömlés után milyen állapotban van a három érintett település, Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely lakossága. A kutatás a koronavírus-járvány hosszútávú kezelésére vonatkozóan is fontos következtetéseket tartogat.