Tech hvg.hu 2020. május. 24. 19:03

Ha ilyen memóriát tesz a számítógépébe, a PC-je jól jár, de a bankszámlája kevésbé

A magas órajelen működő RAM-ok nem olcsók, a felső kategóriába tartozók pedig azoknál is drágábbak. E szint fölött helyezkednek el a G.Skill valóban gyors újdonságai.

Az utóbbi években főként a processzorokkal és videokártyákkal kapcsolatos fejlesztések kerültek fókuszba, pedig a memóriák (RAM) terén is bőven akadnak átütő sikerek. E kategória egyik jeles képviselője a G.Skill, amely rendre új szintet ér el fejlesztéseivel. A cég most korábbi eredményeit is javítani tudta frissen bemutatott moduljaival, amelyek már képesek túlszárnyalni az 5000 MHz-es DDR4-es memóriahatárt is.

A gyártó 8, 16 és 32 gigabájtos kiszerelésben is piacra dobja újdonságát, melyet kifejezetten az Intel új, Z490-es vezérlőhídra épülő alaplapjaihoz terveztek. A fejlesztés energiagazdálkodásban és a hálózati kapcsolatok (Wi-Fi, LAN) terén is kínál újításokat, elsősorban a játékos réteg számára. Ennél fogva igen drága holmiról van szó.

G.Skill

Bár a G.Skill-féle RAM-ok árait egyelőre nem ismerni, majdnem biztosak lehetünk benne, hogy több százezer forintos kiadással számolhat az, aki a gyártó saját megoldását építené konfigurációjába: a PC Gamer cikke szerint a Corsair Vengeance LPX nevű, szintén 5000 MHz-es (2x8GB-os) kitje 939,99 dollárért vihető, ami csak egyszerű átváltással is majdnem 300 ezer forintot jelent. A G.Skill újdonsága ennél várhatóan drágább lesz.

Felmerül ugyanakkor a kérdés, szükség van-e egyáltalán ilyen teljesítményű kiegészítőre. A videojátékos lap erről azt írja, az erőforrás-igényes játékok miatt valóban előnyösebb, ha a PC több memóriával rendelkezik, de az élményt nem kizárólag ez határozza meg. Egy olcsóbb kiszereléssel is jó teljesítmény, és majdnem kompromisszumok nélküli szórakozás érhető el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.