Tech hvg.hu 2018. június. 13. 17:03

Készült egy kis meglepetéssel a Facebook a focivébére, nyissa csak meg a Messengert

Látványos maszkokkal és effektekkel bővíti a Messengert a csütörtökön rajtoló labdarúgó-világbajnoksághoz kapcsolódóan a Facebook.

Focinyár 2018
Friss cikkek a témában

Szinte minden vállalat kiveszi a részét a közelgő labdarúgó-világbajnokságból. A sportjátékokat gyártó FIFA nemrég kiadta a 18-as szoftververzióhoz tartozó vébés mobiljátékát, amely kevés kivételtől eltekintve nagyjából ugyanazt kínálja, mint a PC-s vagy a konzolváltozat, ráadásul ingyen.

De egy vébé természetesen nem csak játékok szempontjából lehet érdekes a technológiai cégek számára. Mint most kiderült, a Facebook például a tornára bejutott nemzetek effektjeivel készül, hogy mindenki a kedvencének megfelelő maszkban szurkolhassa végig a heteken át tartó viadalt.

A kizárólag a Messengerben elérhető maszkokat, másik nevén filtereket az üzenetküldő kamerafunkciójában kell keresni, és ugyanúgy működnek, mint bármely másik: kiválasztjuk a szimpatikusat, fotózunk, majd pedig elmentjük. Az így készült képek, akárcsak a korábbi effektek, a Messengeren belüli nap funkcióhoz is felvehetők lesznek, és a jelek szerint többféle, köztük animációval rendelkező is lesz belőlük.

Facebook

A Facebook közlése szerint az új kameraeffekteket egy frissítés útján teszik elérhetővé, valószínűleg az elkövetkező órákban, hogy a csütörtöki nyitómeccsre már mindenkinél ott legyenek. Lehet, hogy önnél már meg is jelentek?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.