Tech hvg.hu 2012. március. 07. 18:39

Facebook-leállás: átgondolandó a loginstratégia

A szerda reggeli nemzetközi leállást követően a Facebook Connect szolgáltatást használóknak érdemes komolyan átgondolniuk a regisztrációs és beléptetési stratégiájukat.

Eddig több weboldal élvezte a Facebook Connect szolgáltatás előnyeit – amikor is a felhasználónak nem kell a különböző honlapokon regisztrálnia, mert ha be van jelentkezve a közösségi oldalra és ezt engedélyezi, a facebookos adatait egyszerűen átadják az adott oldalnak.

A BBC írása szerint a weboldalak tulajdonosainak érdemes lesz bebiztosítaniuk magukat a szerda reggelihez hasonló esetekre, amikor a Facebook órákon keresztül több országban, köztük Magyarországon sem volt elérhető. A közösségi portált technikai nehézségek, úgynevezett DNS-probléma miatt nem lehetett használni.

AP / dapd, Joerg Koch
A felhasználók még elviccelődtek a kieséssel a Twitteren, de jó néhány weboldalnak komoly problémát okozott a leállás. Főleg azoknak, amelyeknél a regisztrációs rendszer működése a Facebook függvénye.

A Facebook kétórás leállása miatt át kell gondolnunk a loginstratégiánkat  – fogalmazott a például Tariq Krim, a Jolicloud felhő alapú szolgáltatás és a Netvibes híraggregátor oldal alapítója.

A Facebook több országban nem volt elérhető: Magyarország mellett Albánia, Belgium, Bosznia, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Észtország, Franciaország, Finnország, Németország, Izland, Írország, Izrael, Olaszország, Macedónia, Málta, Norvégia, Hollandia, Portugália, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szerbia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Törökország, Ukrajna és Nagy-Britannia is érintve volt. Abu-Dzabiban, Egyiptomban, Ghánában, Pakisztánban, Dél-Afrikában, Srí Lankán és az Egyesült Arab Emírségekben is akadtak gondok.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.