2011. június. 07. 14:01 techline.hu Utolsó frissítés: 2011. június. 07. 16:10 Tech

Átállás az IPv6-ra: mit szólnak a vállalatvezetők?

A Cisco felmérés eredménye különösen annak  fényében érdekes, hogy holnap tartják az IPv6-világnapot (World IPv6 Day)...

A Cisco felmérés eredménye különösen annak  fényében érdekes, hogy holnap tartják az IPv6-világnapot (World IPv6 Day), számos internetes tartalomszolgáltató közös rendezvényét az IPv6 működésének tesztelésére. (Az IPv6 bevezetésére egyébként az elfogyó internetcímek miatt van szükség.)

• Az IT-vezetők többsége (78 százaléka) arról számolt be, hogy szervezete már átállt az IPv6 protokollra vagy éppen folyamatban van az átállás.

• Az átállás a legtöbb esetben (94%) az elmúlt két évben kezdődött el.

• A megkérdezettek több mint fele (55 százaléka) igénybe vette, vagy tervezi, hogy igénybe veszi külső tanácsadók segítségét az átállás során.

• A szervezetek több mint fele (54%) elkerülhetetlennek ítélte meg az átállást, közel háromnegyedük (73%) pedig fontosnak tartja az átállással nyerhető előnyök kiaknázását.

• A váltás elsődleges okaként (50%) az internetes jelenlétet nevezték meg a válaszadók. Ezen túlmenően jelentős részük hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a felhasználók saját eszközeinek is hálózati hozzáférését biztosítsanak, valamint az IPv6 kiemelkedő szerepét a versenyképesség megőrzésében (18-18%).

• Szinte minden megkérdezett (92%) beszámolt arról, hogy saját biztonsági csapatuk is részt vesz az átállás megvalósításában.

• A legtöbben az alábbi területeken tartottak nehézségektől: biztonsági sérülések (60%), az átálláshoz szükséges technológiák fenntartása (53%), illetve az átállási technológiák telepítése (50%).

• A többség (56%) úgy vélte, hogy az átállás felelősségét a vállalatnak és a szolgáltatónak közösen kell viselnie.

• Az informatikai szervezetek döntő többségénél kiemelt finanszírozást és elsőbbséget élvez az IPv6 bevezetése; emellett a válaszadók 63 százaléka számolt be arról, hogy a bevezetést felsővezetőkből álló bizottság felügyeli.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.