Tech techline.hu 2010. szeptember. 14. 15:31

Teszteli az élő adásokat a Youtube

A pletykából valóság lett: tegnap és ma, nyilvános, kétnapos Youtube Live Streaming bétatesztnek lehetünk tanúi: úgy...

 A pletykából valóság lett: tegnap és ma, nyilvános, kétnapos Youtube Live Streaming bétatesztnek lehetünk tanúi: úgy tűnik végre a Google is belátta, hogy a jövő az élő adások, magáncsatornák, videoblogok és személyes reality show-k közvetítésében rejlik. 

Tegnap a Young Hollywood (ők amolyan amerikai „Blikk”) közvetített műsort, természetesen hírességekről és velük kapcsolatos pletykákról, Tony Hawk sztár-gördeszkás műsorvezetésével. További partnerek a teszt során a Howcast, illetve a népszerű RocketBoom

Joshua Siegel, a Youtube produkciós menedzsere elmondta az USA Today-nak, hogy a cég „az online videózás új fejezeteként tekint az élő videókra”. Ennek a filozófiának az első jele a mostani béta (de talán inkább alfa…) teszt. Mint minden induló szolgáltatás, a Youtube-Live sem bug mentes, az első nap problémák tömkelegét hozta elő. Joshua fel is hívja a felhasználók figyelmét blogjában arra, hogy ez még nagyon kísérleti stádium, mindenki legyen türelmes, és ne várjon sokat…

Az új szolgáltatás egyszerűen fog beleépülni a Youtube csatornákba: ha regisztrált tagok vagyunk, és van egy csatornánk, csak egy webkamerára vagy egy USB/Firewire kamerára lesz szükségünk ahhoz, hogy bármikor élő adásokat indítsunk. Az adások időpontjának követéséhez egy naptár áll majd a nézők/előfizetők rendelkezésére. 

 

További érdekességek: lesz (illetve már a tesztben is láthatjuk) élő kommentelés, így akár beleszólhatunk az adásba, vagy beszélgethetünk a műsorvezetővel és szereplőkkel. Hogy mi lesz a Youtube Live csatorna sorsa a kétnapos tesztüzem után, arról nem nyilatkozik a Google. Annyi azonban biztos, hogy még jó pár hónapig ne keressük a szolgáltatást, ugyanis hosszas finomhangolás, és a kétnapos bétateszt kiértékelés fog következni.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.