Tech techline.hu 2007. december. 03. 22:15

Kevéssé ismert billentyűparancsok az Adobe Readerben

Vitathatatlan, hogy az egyik legnépszerűbb ingyenes program az Adobe Reader, ami annak is köszönhető...

Vitathatatlan, hogy az egyik legnépszerűbb ingyenes program az Adobe Reader, ami annak is köszönhető, hogy egyre gyakoribb, hogy pdf formátumban érünk el különféle állományokat. Azok kedvéért, akik előnyben részesítik a billentyűt az egérrel szemben, összegyűjtöttünk pár billentyűparancsot, amellyel remekül elnavigálhatunk a Readerben.

Ahhoz azonban, hogy billentyűket használjunk, a Reader engedélye is kell, azaz módosítanunk kell a program alapbeállításait.

Ehhez először kattintsunk a Szerkesztés/Beállítások pontra, majd keressük meg az Általános kategória alatti Egybillentyűs gyors hozzáférés az eszközökhöz opciót, s tegyünk pipát az előtte lévő ellenőrzőmezőbe. Ez a felirat kissé megtévesztő, mert úgy tűnik, mintha csak egy billentyűt használhatnánk, holott – ahogy a későbbiekben látni fogjuk – billentyűkombinációk is szóba jönnek. A billentyűk (kombinációk) további használatához kattintsunk az OK gombra.

Kérjünk engedélyt a Readertől a billentyűparancsok használatára

Nézzük meg ezek után a fontosabb billentyűparancsokat!

Z:   a nagyító eszköz aktiválása
Shift + Z: váltás a nagyítóeszközök között
G:   a pillanatfelvétel eszköz aktiválása   
H:   a kéz eszköz aktiválása
V:   a Szöveg kijelölése eszköz aktiválása
Ctrl + A:  a teljes szöveg kijelölése
Shift + Ctrl + A: a kijelölés megszüntetése
Ctrl + 0 (nulla): a dokumentum megjelenítése az ablak méretének megfelelően
Ctrl + „+”:  nagyítás
Ctrl + „-”:  kicsinyítés
Ctrl + M:  a nagyítás (kicsinyítés) mértékének megadása
Ctrl + F6: vált a Readerben nyitva lévő ablakok között

Hirdetés
Címkék
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.