Tech techline.hu 2007. november. 19. 18:00

XP tipp: hibernálás egérkattintásra

A hibernálás egyike a Windows XP energiagazdálkodási lehetőségeinek.

A hibernálás egyike a Windows XP energiagazdálkodási lehetőségeinek. Ha ezt választjuk, akkor a merevlemezre kerül a memória tartalma, elsötétül (kikapcsol) a képernyő, majd kikapcsolódik a merevlemez, s végül a számítógép. Mindez persze nem jelenti a PC teljes kikapcsolását, hiszen amikor újraindítjuk a komputert, a Windows asztal pontosan úgy jelenik meg, mint ahogy a hibernálás előtt volt. Akkor érdemes a gépünket hibernált állapotba küldeni, ha tudjuk, hogy hosszú ideig nem fogunk vele dolgozni, viszont bekapcsoláskor mindent úgy szeretnénk találni, mint ahogy hagytuk. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan érhető el ez az állapot egyetlen egérkattintással.

Mindenekelőtt ellenőrizzük, hogy megengedett-e a hibernálás számítógépünkön. Ehhez nyissuk meg a Vezérlőpultot, majd válasszuk az Energiagazdálkodási lehetőségeket. Itt található a Hibernálás fül. Ha be tudtunk lépni a Hibernálás ablakba, akkor tegyünk pipát a Hibernálás engedélyezése felirat előtti jelölőnégyzetbe, majd kattintsunk az Alkalmazra és az OK-ra.

Engedélyezzük gépünkön a hibernálást

Ezután készítsük el a parancsikont. Menjünk a Windows Asztalra, és kattintsunk rá a jobb egérgombbal. A megjelenő helyi menüben válasszuk az Új/Parancsikon pontot. A következő párbeszédablakban az Adja meg az elem helyét mezőbe írjuk be a következőt (vigyázzunk a space-ekre – mi itt a jobb láthatóság miatt két space-t tettünk, de csupán egyet üssenek be!): rundll32.exe  PowrProf.dll  SetSuspendState. Kattintsunk a Továbbra. A következő ablakban az Adja meg az elem helyét mezőbe írjuk be például, hogy Hibernálás (persze azt is írhatjuk, hogy Jóéjszakát, gépecske!), majd kattintsunk a Befejezésre. Máris megjelent a desktopunkon a Hibernálás (Jóéjszakát gépecske!) nevű parancsikon.
Ha legközelebb hibernálni szeretnénk a gépünket, elég duplán rákattintani erre a parancsikonra. 



Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.