EURÓPA FOCIZIK
Sport hvg.hu 2021. június. 11. 17:41

Ha a hvg.hu olvasóin múlna, Franciaország nyerné az Európa-bajnokságot

Mi kérdeztünk, Önök válaszoltak. A legtöbben a francia válogatottat tartják a legesélyesebbnek, azonban akadtak egészen meglepő tippek is az Eb győztesét illetően.

Európa focizik
A cikksorozat támogatója a VOLKSWAGEN

Ismerje meg a Volkswagen új, teljesen elektromos modelljeit! Fedezze fel az ID.3 és az ID.4 modelleket honlapunkon vagy márkakereskedéseinkben!

hirdetés
Friss cikkek a témában

„Ön szerint ki nyeri az Európa-bajnokságot?” – tettük fel a kérdést csütörtökön olvasóinknak, Önök pedig úgy döntöttek, megosztják velünk a véleményüket. A tippek összesítése után kijelenthető, hogy a hvg.hu olvasói szerint Franciaország a legesélyesebb a végső győzelem behúzására, ők a szavazatok 27,3 százalékát zsebelték be.

A második helyen a német válogatott áll, a voksok 19,4 százalékával.

Haza húz a szívünk, főleg, hogy a 2021-es Európa-bajnokság részben magyar rendezésű. Szavazóink 11,3 százaléka úgy véli, hogy Magyarországnak reális esélye van idén megnyerni az Eb-t. Kívánjuk, hogy nekik legyen igazuk.

A negyedik, ötödik és hatodik befutó között igen szoros a különbség: Anglia (9,2 százalék), Olaszország (8,9 százalék) és Belgium (8,3 százalék) között elég kicsi az eltérés, Portugália és Hollandia viszont már jócskán lemarad tőlük 5,5, illetve 2,5 százalékos szavazati arányával.

Jöjjenek az igazán különleges tippek! Meglepő, de többen tartják Észak-Macedóniát is esélyesnek, rájuk olvasóink 1,5 százaléka húzta az X-et, azonban nem volt olyan ország, ami ne kapott volna egyáltalán szavazatot. Így igen, kapott voksot Ausztria, Csehország, Dánia, Finnország, Lengyelország, Oroszország, Skócia, Szlovákia, Svédország, Svájc, Törökország, Wales, de még Ukrajna is. A legmeglepőbb, hogy a 2018-ban világbajnoki ezüstérmes horvátokat pusztán válaszadóink 0,9 százaléka tartja befutónak az Európa-bajnokságon.

EURO 2020

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Lengyel Tibor 2021. június. 20. 15:00

Könnyen szerzett százmilliók - az államban nyugodtan bízhatnak Gődény és társai

Közeledik a 2022-es választás, de még a 2018-as után is 2,1 milliárd forintot próbál behajtani az állam azoktól a pártoktól, amelyek nem érték el akkor az 1 százalékos eredményt és emiatt vissza kellene fizetniük a kampánytámogatást. Köztük van az ezzel már 2014-ben megbukó, de azóta más miatt elítélt egykori monoki polgármester, Szepessy Zsolt, valamint a járványveszélyt tagadó Gődény György pártja is. Semmi garancia nincs rá, hogy mindez nem ismétlődik meg jövőre.