EURÓPA FOCIZIK
Sport MTI 2021. május. 12. 15:35

Fegyelmi eljárást indított az UEFA a Real, a Barcelona és a Juventus ellen

A Szuperligától visszalépő kilenc csapat megúszta a fegyelmit, a maradék három ellen megindult az eljárás.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerdán bejelentette, hogy megindította a fegyelmi eljárást a Real Madrid, az FC Barcelona és a Juventus ellen, mert továbbra sem léptek ki az európai Szuperligából.

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke a múlt pénteken közölte, hogy a Szuperliga 12 alapító klubjából kilenccel megállapodott a visszaintegrálódás feltételeiről, a másik három viszont fegyelmi eljárás elé néz, mert nem írta alá a kötelezettségvállalást.

Fegyelmi eljárás indul a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus ellen

Kétségbeesett utóvédharccal próbálja életben tartani hamvába holt ötletét, a labdarúgás Európai Szuperligáját Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke. Ingatlanvállalkozóként sikeres, és az ezredforduló után a galaktikusok leigazolásával újjáépítette a spanyol királyi klubot.

A húszcsapatosra tervezett európai Szuperliga létrehozását április 19-én jelentették be, az alapítók között hat angol, valamint három-három olasz és spanyol klub volt, ugyanakkor a tervet magas rangú politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség részéről is széles körű ellenérzés fogadta. A szurkolói csoportok szintén heves kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal kapcsolatban.

Ezek után elsőként a Manchester City jelentette be, hogy visszalép a szerepléstől, majd utána a Chelsea, az Arsenal, a Liverpool FC, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből. Hamarosan az Atlético Madrid és az Internazionale is visszalépett a Szuperligától, amelynek a tervek szerint 15 állandó résztvevője lett volna. Végül az AC Milan is elhatárolódott az új sorozattól, amelynek így hivatalosan három tagja maradt.

Florentino Pérez, a Real Madrid és a Szuperliga elnöke korábban azt közölte, hogy a klubok nem léphetnek ki, csupán a nyomás hatására ezt kellett mondaniuk. A Spiegel című lap beszámolója szerint a Szuperliga csapatai 23 évre kötelezték el magukat 167 oldalas szerződésükben, amely szerint legkorábban három év elteltével és csak büntetési díj ellenében lehet kilépni.

Két napig ült az európai futball trónján, aztán összeomlott körülötte a Szuperliga

Kétségbeesett utóvédharccal próbálja életben tartani hamvába holt ötletét, a labdarúgás Európai Szuperligáját Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke. Ingatlanvállalkozóként sikeres, és az ezredforduló után a galaktikusok leigazolásával újjáépítette a spanyol királyi klubot.

EURO 2020

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!