Sport hvg.hu 2021. január. 26. 12:15

Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”

A Hertha BSC hétfőn kinevezett régi-új vezetőedzője erősnek tartja a csapat keretét, viszont fél évnél tovább nem tervez.

„Nyár óta vezettem az U16-os csapatot, remekül éreztem magam, élveztem a munkát, haladtunk is szépen a srácokkal. Egyáltalán nem volt tervben, hogy átülök a felnőttek kispadjára” – mondta Dárdai Pál a Nemzeti Sportnak adott rövid interjújában.

A Hertha BSC frissen kinevezett vezetőedzőjét 2019-ben váltották le a pozíciójából, azóta a csapat négy trénert „fogyasztott el” és a kiesés szélén táncol. Dárdai ugyan 2022 nyaráig írt alá, kinevezéséről viszont elmondta, eleinte arra hajlott, hogy nem vállalja el a csapat vezetését.

„Aki ismer, tisztában van azzal, hogy milyen sokat jelent nekem a Hertha. A szívem mélyén tudtam, hogy segítenem kell. Nem vagyunk könnyű helyzetben, mi több, állítom, hogy nehezebb szituációban veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt” – tette hozzá. A vezetőedző elmondta, hogy elődei példájából okulva hiába tart 2022-ig a szerződése, egyelőre nem tervez tovább a szezon végénél.

Dárdai kegyetlennek nevezte a Bundesliga sorsolását, azonban bízik a játékosaiban, a keretet erősnek tartja. „A következő napok egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy elhitessük a játékosokkal, sokkal többre képesek annál, amit eddig elértek.” Dárdai hozzátette, hogy nagyon kemény időszak áll a csapat előtt, de meggyőződése, hogy „valahogy megoldjuk ezt a feladatot is”.

A Hertha BSC jelenleg a német bajnokság tizennegyedik, még nem kieső helyén áll. Dárdai csapata január 30-án lép pályára a remek formában játszó Eintracht Frankfurt otthonában, a mérkőzésre való felkészülést a Kicker szerint már kedden megkezdik. Dárdai pályafutása összeforrt a Herthával: játékosként 1997 és 2011 között erősítette a berlini csapatot, 2011-től pedig az utánpótláscsapat edzője lett. 2014-ben lett a magyar válogatott szövetségi kapitánya, 2015-ben viszont visszatért a Herthába, immár vezetőedzőként. 2019-ben váltották le, ám a csapatot nem hagyta el, az utánpótláshoz ment vissza.

sport

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Szűcs Ágnes (EUrologus) 2021. április. 16. 17:00

Csak politikai akarat hiányzik, hogy az Európai Bizottság elindítsa a jogállamisági mechanizmust

Noha számos uniós jelentés bizonyítja, hogy Lengyelországban és Magyarországon sérül az igazságszolgáltatás függetlensége, és virágzik a korrupció, az uniós intézmények közti játszmák és a politikai kockázattól való félelem miatt az Európai Bizottság mégis halogatja, hogy fellépjen az uniós pénzügyek érdekében. Az EUrologus Jogálom című sorozatának 3. része.