Sport hvg.hu 2020. október. 19. 19:58

A női kézilabda-bajnokság 7 meccse közül hat elmarad a járvány miatt

Egy teljes bajnoki forduló helyett egyetlen meccset tartanak meg a női kézilabdaligában, annyi a koronavírusos játékos.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Döcög a kézilabda-bajnokság: a szövetség nagyon szeretné, hogy az előző szezonnal ellentétben a mostani bajnokságot be tudják fejezni, de rendkívül sok meccset kell halasztani így is. Pedig nem állították le a játékot, sőt, úgy szervezték át a szezont, hogy december 31-ig minden meccset letudjanak, és csak akkor kell meccset halasztani, ha valamelyik csapatnál pozitív koronavírusteszt van – így jött ki az, hogy a női bajnokság hétközi fordulójában a 7 meccs közül egyet tudnak lejátszani.

Az MTK–Győr-meccset két hazai játékos pozitív tesztje miatt halasztják el, a Békéscsaba–Szombathely-párharcot azért nem tartják meg, mert a békéscsabaiak teljes kerete házi karanténban van egy társuk pozitív tesztje után. A Vác–Boglári Akadémia a vendégek házi karanténja miatt marad el, a Ferencváros–Debrecen-, a Kisvárda–Dunaújváros- és a Fehérvár–Érd-meccseket pedig azért nem tartják meg, mert az FTC, a Dunaújváros, valamint az Érd játékosai közül többen még csak nemrég hagyhatták el a házi karantént. Így aztán a hétközi forduló egyetlen meccse a Mosonmagyaróvár–Siófok-összecsapás lesz.

A férfi bajnokságban egy kicsit jobb a helyzet, ott az erre a hétre tervezett nyolc mérkőzés közül talán ötöt is le tudnak játszani.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sorozat további cikkei
sport
Docler Holding

A magyar sportág újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy olimpiai szám legyen

A közelmúltban lett a Nemzetközi Sportszervezetek Globális Szövetségének (GAISF) tagja a magyar fejlesztésű Teqball, ezzel a világszervezet legfiatalabb sportága lett. De hogyan jutott el idáig? Miért annyira fontos, hogy a GAISF hivatalos tagja lett? És milyen feltételek kellettek ehhez? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Marius Vizer Jr., a FITEQ, vagyis a Nemzetközi Teqball Szövetség főtitkárának segítségével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
hvg360 Balla István 2020. december. 04. 11:00

Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Nemrég jelent meg Berg Judit Rumini-sorozatának tizedik kötete, de a kalandos életű mesehős – miután új illusztrációkat kapott - már a világhír felé kacsintgat, és film is készülne, ha a Filmalappal nem rekedtek volna meg a tárgyalások. Magyarország talán legnépszerűbb meseírójával ezúttal olyan, egyáltalán nem mesés témákról is beszélgettünk, mint a könyvdarálás, hogy ki lehet-e lépni egy stabil, de boldogságot nem adó házasságból, vagy hogy miért is próbálják a liberális értelmiség magyarságát megkérdőjelezni a jelenlegi kurzus támogatói.