2013. július. 12. 20:55 MTI Utolsó frissítés: 2013. július. 12. 20:54 Sport

Negyedik lett egy magyar súlyemelő az Universiadén

Nagy Péter a negyedik helyen végzett súlyemelésben a +105 kilogrammos kategóriában az oroszországi Kazanyban zajló 27. Universiade pénteki napján.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség tájékoztatása szerint a Szegedi Tudományegyetem hallgatója - aki címvédőként érkezett a viadalra - szakításban 183 kilogrammos, lökésben 226 kilogrammos eredményt produkált, így összesen 451 kg-mal zárt. Az aranyérem a londoni olimpia bronzérmesének, az Európa-bajnok orosz Ruszlan Albegovnak a nyakába került.

A női kosárlabdázók a negyeddöntőben 72-41-es vereséget szenvedtek a 2011-es sencseni Universiadén ezüstérmes tajvani együttestől, magasugrásban Szabó Barbara 10. lett a döntőben.

Az úszó Biczó Bence 200 méter pillangón a legjobb idővel, 1:57.83 perces eredménnyel jutott a fináléba a pénteki elődöntőből. A sakkozó Dudás Eszter a délelőtti sikere után délután kikapott a türkmén Hallajevától, így négy győzelme és két veresége van.

párizsi olimpia 2024

Márton ikrek: Ha az edző eléri a gyerekeknél, hogy higgyenek magukban, az az egész életüket elkíséri

Az egyikük a taekwondo első magyar női világ-, a másikuk olimpiai bajnoka. Egypetéjű ikrekként úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás, ugyanúgy gondolkodnak a világ dolgairól, befejezik egymás mondatait. De míg az egyikük taktikus, és néha kicsit talán túl is gondolja a dolgokat, a másikuk csak megy előre, és elsősorban az erejében bízik. Márton Luanával és Vivianával beszélgettünk.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?