2011. szeptember. 02. 13:59 MTI Utolsó frissítés: 2011. szeptember. 02. 13:58 Sport

Nevet vált a győri uszoda

A közelmúltban elhunyt öttusa-mesteredző Magyar Vilmos nevét vette fel a győri GYÁÉV-uszoda - közölte a városüzemeltetési társaság.

Megújult az épület homlokzata, a földszinten kicserélték a nyílászárókat, álmennyezetet alakítottak ki, felújították a szolgáltatóegységek tereit. A főbejárattal szemben lévő pénztár eltűnt, helyén a névadó Magyar Vilmos emléktáblája köszönti a vendégeket. A papíralapú jegyeket kis karórák váltották fel, amelyeket a belépőkapuhoz érintve mindenki csak oda léphet be, ahová jegyet váltott.

Emellett megújult az épület szellőzőrendszere, a földszinten működő berendezéseket korszerűbbekre és "árvízbiztosakra" cserélték, az érzékenyebb elektronikus eszközöket pedig az emeletre helyezték át.

Az uszoda tetején lévő 60 négyzetméternyi napkollektor a medence vizének fűtését, illetve melegen tartását segíti. Ezzel a megoldással az épületben évente 5-6000 köbméter földgázt lehet megtakarítani, így a napkollektoros berendezés költsége a számítások szerint hét-nyolc év alatt megtérül - írják. A felújítás mintegy 150 millió forintos költségének legnagyobb részét a technológia korszerűsítésre fordították.

párizsi olimpia 2024

Márton ikrek: Ha az edző eléri a gyerekeknél, hogy higgyenek magukban, az az egész életüket elkíséri

Az egyikük a taekwondo első magyar női világ-, a másikuk olimpiai bajnoka. Egypetéjű ikrekként úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás, ugyanúgy gondolkodnak a világ dolgairól, befejezik egymás mondatait. De míg az egyikük taktikus, és néha kicsit talán túl is gondolja a dolgokat, a másikuk csak megy előre, és elsősorban az erejében bízik. Márton Luanával és Vivianával beszélgettünk.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?