2010. április. 22. 19:45 MTI Utolsó frissítés: 2010. április. 22. 20:59 Sport

Cselgáncs Eb: Karakas Hedvig bronzérmes

Az 57 kg-os Karakas Hedvig bronzérmet nyert a bécsi cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

A miskolciak versenyzője a harmadik helyért vívott csatában az olimpiai aranyérmes Giulia Quintavalléval találkozott, akit eddigi egyetlen mérkőzésükön - tavaly a prágai Világkupa-viadalon - legyőzött. Az ausztriai folytatás két-két intéssel indult, majd nagy taktikai csata után, a mérkőzésidő letelte előtt 25 másodperccel a magyar dzsúdós egy lábsöpréssel, ippont érően vitte földre olasz riválisát.

Karakas tavalyi, Tbilisziben szerzett medálja után második Eb-bronzát gyűjtötte be. "Tavaly egy olimpiai ezüstérmest vertem a bronzmeccsen, idén viszont már egy olimpiai bajnokot - mondta mosolyogva a 20 éves versenyző. - A mai nappal nem vagyok teljesen elégedett, mert az osztrák lány elleni mérkőzésen sajnos nagyon lejtett a hazai pálya. Amikor a bírók tanácskoztak a dobásom után, egy nekem ítélt, egy az ellenfelemnek, egy pedig nem foglalt állást. Ezek után odamentek a zsűriasztalhoz, ahol Filzmosernek adták a meccset. Egyébként az ellenfelem edzője is azt mondta utólag, hogy szerinte én nyertem. Ezzel együtt remek évem van, bizakodva várom a Tunéziában két hét múlva kezdődő olimpiai kvalifikációs sorozatot."

párizsi olimpia 2024

Márton ikrek: Ha az edző eléri a gyerekeknél, hogy higgyenek magukban, az az egész életüket elkíséri

Az egyikük a taekwondo első magyar női világ-, a másikuk olimpiai bajnoka. Egypetéjű ikrekként úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás, ugyanúgy gondolkodnak a világ dolgairól, befejezik egymás mondatait. De míg az egyikük taktikus, és néha kicsit talán túl is gondolja a dolgokat, a másikuk csak megy előre, és elsősorban az erejében bízik. Márton Luanával és Vivianával beszélgettünk.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?