Shake life-style.hu 2011. szeptember. 14. 22:40

Enni Budapest: a Pizza Marzano napi ajánlatai

Nyilvánvalóan akkor van a legnehezebb helyzetben az ember, amikor kajarendelésre szánja el magát, ráadásul -...

 

Nyilvánvalóan akkor van a legnehezebb helyzetben az ember, amikor kajarendelésre szánja el magát, ráadásul - egészen véletlenül - valami olaszos ételt szeretne enni. Például pizzát. A Netpincéren összesen 200 pizzeria közül választhatunk, és ez nem könnyíti meg a döntést. A budapesti választék közül a színvonalasabbak közé tartozik a Pizza Marzano. Vagy újabb nevén: Pizza Eataliano.

Bár a pizza átmérője a megszokott 32 cm-esekhez képest kicsi, mindössze 27 cm-es, de az alapanyagokat és az elkészítést tekintve mindenképpen minőségi előrelépést jelent a magyaros-hamburgeres gyorsbüfék lisztes-zsíros pizzautánzataihoz képest.

A Marzano tehát az átlagnál mindenképpen ízletesebb, ám kisebb és drágább (1300-1800 forint) pizzákat kínál. Ha sokalljuk az összeget, próbálkozzunk a napi, 990 forintos ajánlataikkal (kedvenceinket vastag betűvel szedtük):

  • HÉTFŐ - La Reine
    sonka, gomba, olívabogyó, mozzarella, paradicsomszósz
  • KEDD - Quattro Formaggi
    négy fajta sajt, paradicsomszósz
  • SZERDA - Napoletana
    szardella, kapribogyó, olívabogyó, mozzarella, paradicsomszósz
  • CSÜTÖRTÖK - Garden
    gomba, brokkoli, paradicsom, paprika mix, lilahagyma, póréhagyma, erős zöldpaprika, fokhagymás olaj, mozzarella, paradicsomszósz
  • PÉNTEK - Funghi
    gomba, mozzarella, paradicsomszósz
  • SZOMBAT - American
    kolbász, mozzarella, paradicsomszósz
  • VASÁRNAP - Sloppy Giuseppe
    fűszeres marhahús, zöldpaprika, lilahagyma, mozzarella, paradicsomszósz

Egy ezresért jelenleg biztosan ez a legjobb pizzaválasztás a városban.

Végül nem tudom kihagyni a személyes kedvencemet, a Bali pizzát, mely a Marzano sajátos hawaii pizza megfejtése: paradicsomszószon ananász, csirkemell, szárított paradicsom és mozzarella. (Az ananász - szárított paradicsom párosítás miatt kihagyhatatlan.)

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?