Az agyonpuffogtatott szellemesség most száznyolcvan fokos fordulatot vett – már amennyiben valakinek kedve szottyan...
Az agyonpuffogtatott szellemesség most száznyolcvan fokos fordulatot vett – már amennyiben valakinek kedve szottyan dévajkodni egyet a markáns orosz ízekben. Budapesten – és immár vidéken is több helyen – ugyanis terjeszkedik az Arbat, azaz az orosz delikáteszlánc. Akinek az orosz konyháról csak a savanyú uborka és a vodka ugrik be, ideje felzárkóznia – aki pedig mélyebben ismeri ennél a hatalmas ország gasztronómiai kincseit, annak nem kell kétszer mondani, már indul is bevásárolni. A huszonéves budapestiek most csodálkoznak rá azokra az ízekre, amikre gyermekkorukból már csak halványan emlékezhetnek.
A bivalyerős teákon, a szokásos halkészítményeken, kaviáron és persze az elmaradhatatlan alkoholos italokon kívül érdemes figyelni az apró különlegességekre is, mint például a cukrozott sűrített tej (sütibe pompás), a kvasz(ízű üdítő), a céklás torma (mennyei!), nyírfalé (igen, jól olvastad) vagy a brutálisan émelyítő orosz édességek. A Túró Rudiért közelharc folyik, úgyhogy szemfülesnek kell lenni – a mákostól a sűrített tejesig számos ízben kapható, de a szó legszorosabb értelmében rá kell vetni magunkat, mert aki egyszer megkóstolta, az nem tud leállni róla, épp ezért egy szempillantás alatt elfogy.
Böngészés itt