Többször merült már fel, hogy a feldolgozott vörös húsok - például a virsli - hatása összefüggésbe hozható a bélrák...
Többször merült már fel, hogy a feldolgozott vörös húsok - például a virsli - hatása összefüggésbe hozható a bélrák kialakulásával. A brit tudósok legfrissebb kutatási anyagai megerősítik ezt a tényt, hiszen javaslatuk szerint 70 grammnál többet enni naponta ezekből végzetes hatású lehet.
A British Journal of Cancer című folyóiratban 11 klinikai próba adatait elemezték, amelyekben 6643 hasnyálmirigyrákban szenvedő beteg adatai szerepeltek. Arra jutottak, hogy az étrendben napi 50 grammal több feldolgozott hús 19 százalékkal, 100 grammal több pedig 38 százalékkal növelte meg a hasnyálmirigyrák kockázatát.
Mivel különösen nagy a rák halálozási aránya, ezért fokozottan érdemes odafigyelni az ilyen kutatási eredményeskre.
Forrás: 168ora.hu