Shake life-style.hu 2011. október. 20. 11:41

A nap képe: megnyílt Magyarország első roma vendéglője

Kozák Zsolt főszakács pacalpörköltet tálal sült krumplival az ország első roma éttermében, Békésen.

Kozák Zsolt főszakács pacalpörköltet tálal sült krumplival az ország első roma éttermében, Békésen. A Kira vendéglő tulajdonosa, Ásós Géza szerint, aki maga is roma származású, mindenekelőtt tradicionális roma ételeket szolgálnak fel, és a főzés alapja a finomság mellett az olcsóság is.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?