2014. február. 11. 12:10 MTI Utolsó frissítés: 2014. február. 11. 13:24 Shake

Lenyelt kabáttól pusztult el Anton, az állatkerti jegesmedve

A stuttgarti állatkert 25 éves jegesmedvéjével súlyos bélsérülés és bélgyulladás végzett. Az még nem tisztázott, miért ette meg a kabátot a medve ahelyett, hogy csak darabokra tépi, mint ahogyan ezt a legtöbb talált tárggyal teszi.

Lenyelt egy kiskabátot, ezért pusztult el Anton, a stuttgarti állatkert jegesmedvéje.

A kabátka feltehetőleg egy látogató táskájával együtt esett a 25 éves állat területére. Az állatorvosi vizsgálatok szerint Antonnal súlyos bélsérülés és bélgyulladás végzett. 

A Wilhelma Állatkert jelentése szerint az állat az elmúlt napokban különösen viselkedett, nyilvánvaló volt, hogy valami nincs rendben vele. A vadállatok hajlamosak arra, hogy hosszú időn át eltitkolják a szenvedést és a fájdalmakat, a természetben ugyanis az ellenség a gyengeség legkisebb jelét is kihasználhatja.

A gondozók, Andreas Wössner és Jürgen Deisenhofer szerint az még nem tisztázott, miért ette meg a kabátot a medve ahelyett, hogy csak darabokra tépi, mint ahogyan ezt a legtöbb talált tárggyal teszi. "Feltehetőleg valami nagyon ínycsiklandozó dolgot talált benne, aminek nem tudott ellenállni" – vélik a szakértők.

Anton az egyetlen Stuttgartban született jegesmedve, a 2007-ben világra jött Wilbär apjaként vált híressé.

Az 1989-ben Karlsruhéban született Anton 1992-ben három nőstény jegesmedvével költözött be az új stuttgarti létesítménybe. A szakértők szerint az állat még 10-15 évet élhetett volna.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?