A New York Times utazási rovatában egy 36 órás útikalauz ajánlja a turisták figyelmébe Budapest legtrendibb sarkait.
Először is Tisza cipőbe kell bújni. Nem csak azért, hogy egy hordható szuvenírrel gazdagodjon az utazó, hanem, hogy bírja a gyaloglást a végtelen pesti utakon és a budai lankákon - ez az első tanácsa a New York Times-nak a magyar fővárosba látogatóknak. A lap utazási rovatában július 28-án jelent meg egy cikk, mely 36 órás időtöltéshez javasol célpontokat, és azt írja, hogy bár a volt keleti blokkban megvetették lábukat a nemzetközi márkák, érdemesebb a helyi, autentikus sarkakat felfedezni. Ide tartoznak az amerikai lap szerint a Dohány utcai Zsinagóga és a Nemzeti Múzeum közötti dizájnbutikok, de az Ötkert is, ahol finom pálinkába és gyönyörű emberek forgatagába lehet belefutni, illetve a Borkonyha, ahol Günzer Zoltán 2009-es kadarkájával a legjobb a mangalica.
Az ajánlóban érdekességként említi a szerző a Sziklakórház múzeumát a Vár alatt, továbbá megemlékezik a Liszt-évről. Az olvasók figyelmébe ajánlja a két Michelin-csillagos éttermünk közül az Onyxet, valamint a Balassi Bálint utcai Culinárist, ahol a vasárnap reggelt lehet a legtrendibb városlakók és az itt élő külföldiek között eltölteni a neogótikus Parlament szomszédságában. Az Anker Klubban megismerhetik a magyaros indie stílus képviselőit, a Kistehén Tánczenekart és Kristóf Norbertet, míg a Corvintetőn hajnalig lehet ropni dubra, drum ’n’ bass-re és electroclashre.