Shake life-style.hu 2011. július. 15. 19:44

Hűsítő nyári koktélok – recept

A koktélok Kánaánjába kortyolhatjuk magunkat a nyári gyümölcsökkel.

A koktélok Kánaánjába kortyolhatjuk magunkat a nyári gyümölcsökkel. Csak turbózzuk fel őket sok citrom- és lime-lével, némi alkohollal és rengeteg jégkockával. Bőségesen készítsünk belőlük, mert gyorsan fogynak. Elkészítésük egyszerű, a siker garantált, hidegfrontra nincs is szükség. Mehetnek a rendhagyó variációk is? Adunk pár tippet.

Frissítő csípős uborkakoktél (4-6 fő részére)

Lukács Enikő

10 evőkanál cukor
2 dl + 3 dl víz
30 dkg uborka + 4 szelet uborka
4 evőkanál lime lé + 4 gerezd lime
¼ chili paprika
1 csipet só
3 dl vodka
4 friss mentaág
jégkockák

A cukrot és a 2 dl vizet tegyük egy edénybe, forraljuk fel, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (Napokkal korábban is megcsinálhatjuk, és hűtőben tárolhatjuk felhasználásig.) Az uborkát vágjuk kisebb darabokra, és turmixszoljuk pépesre a lime levével, a kimagozott, negyedelt chili paprikával, a sóval és 8 evőkanál cukorsziruppal. Szűrjük át az uborkalevet egy kancsóba, majd öntsük fel 3 dl vízzel és 3 dl vodkával. Hűtsük nagyon hidegre, majd felszolgáláskor rakjuk a kancsóba az uborkaszeleteket, a lime-gerezdeket és a mentaleveleket. Jéggel teli pohárba öntve kínáljuk. A poharak peremét cayenne borssal kevert cukorba márthatjuk, mielőtt beletöltjük az italt.

További receptekért kattintson a cikk folytatásáért!

Kult Balla István, Németh Róbert 2024. november. 30. 20:00

„Ez az első olyan lemezanyag, aminek az írása közben józan voltam” – Analog Balaton-interjú

„A leszaromság is abból jöhet, hogy csináljuk, amit szeretünk, és nem kell magunkat megerőltetni” – írja le a nemrég Repedés című albummal jelentkező Analog Balaton a hozzáállásukat a világhoz. Szomorú-e a mai popzene? Milyen volt a tagok – Zsuffa Aba és Vörös Ákos – híres Kinizsi utcai albérlete? Miben más józanul dalokat írni, mint a korábbi gyakorlat? Interjú.