A koktélok Kánaánjába kortyolhatjuk magunkat a nyári gyümölcsökkel.
A koktélok Kánaánjába kortyolhatjuk magunkat a nyári gyümölcsökkel. Csak turbózzuk fel őket sok citrom- és lime-lével, némi alkohollal és rengeteg jégkockával. Bőségesen készítsünk belőlük, mert gyorsan fogynak. Elkészítésük egyszerű, a siker garantált, hidegfrontra nincs is szükség. Mehetnek a rendhagyó variációk is? Adunk pár tippet.
Frissítő csípős uborkakoktél (4-6 fő részére)
10 evőkanál cukor
2 dl + 3 dl víz
30 dkg uborka + 4 szelet uborka
4 evőkanál lime lé + 4 gerezd lime
¼ chili paprika
1 csipet só
3 dl vodka
4 friss mentaág
jégkockák
A cukrot és a 2 dl vizet tegyük egy edénybe, forraljuk fel, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (Napokkal korábban is megcsinálhatjuk, és hűtőben tárolhatjuk felhasználásig.) Az uborkát vágjuk kisebb darabokra, és turmixszoljuk pépesre a lime levével, a kimagozott, negyedelt chili paprikával, a sóval és 8 evőkanál cukorsziruppal. Szűrjük át az uborkalevet egy kancsóba, majd öntsük fel 3 dl vízzel és 3 dl vodkával. Hűtsük nagyon hidegre, majd felszolgáláskor rakjuk a kancsóba az uborkaszeleteket, a lime-gerezdeket és a mentaleveleket. Jéggel teli pohárba öntve kínáljuk. A poharak peremét cayenne borssal kevert cukorba márthatjuk, mielőtt beletöltjük az italt.