Bortermelésbe kezdenek Vilmosék
A királyi szőlőtőkék gondozásáért a királyi birtok földjeit bérlő Laithwaites Wine cég szakemberei felelnek majd, akik...
A királyi szőlőtőkék gondozásáért a királyi birtok földjeit bérlő Laithwaites Wine cég szakemberei felelnek majd, akik hatalmas megtiszteltetésnek veszik, hogy részt vehetnek a munkálatokban. A királyi szőlészetben a pezsgők alapanyagául szolgáló három szőlőfajta: a chardonnay, a pinot meunier és a pinot noir tőkéi sorakoznak majd egymás mellett, mert a koronabirtok szőlőterméséből elsősorban pezsgőt akarnak előállítani.
Nagy-Britannia nem tartozik a hagyományos bor-és pezsgőnagyhatalmak közé, de a legfrissebb adatok szerint a tavalyi évben rekordnak számító négymillió palack került ki a helyi termelők pincéiből, vagyis a szigetországban készült nedűk egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A királyi család már régóta elkötelezett híve a legnagyobb brit bor-és pezsgőtermelőnek számító Chapel Down márkának, így nem véletlen, hogy a múlt heti királyi menyegzőn is került az asztalra a hazai borokból és pezsgőkből. Az új bortermelői kezdeményezésnek Fülöp herceg, a királynő 90 esztendős férje is aktív támogatója. Általában három évnek kell eltelnie ahhoz, hogy bortermelésre alkalmas mennyiségű gyümölcs teremjen egy új szőlőskertben.