A pálinka komoly dolog, ha pedig egy egész fesztivált szentelnek neki, akkor még komolyabb.
A pálinka komoly dolog, ha pedig egy egész fesztivált szentelnek neki, akkor még komolyabb. Mi legalábbis úgy éreztük, hogy a paksi atomerőműbe készülünk betérni, olyan problémás volt a bejutás. De ez persze még a hivatalos megnyító előtt volt, mostanra nyilván (remélhetőleg) meg a beléptetés, mint a karikacsapás. A várudvar hangulatos helyszín, tegnap még szörnyen fújt a szél, de mára sokkal kellemesebb időt ígérnek. Mi a Szilvagányok vendégeként kaptunk ízelítőt a mulatságból, a névből is látszik, hogy idén a szilva a sztár.
Az XXL Catering szervezésében ismét összeállt Bernáth Dániel (U26), Kerekes Sándor (Bonfini Kert Étterem) , Péter Anna (Malackaraj.hu) és Takács Lajos (Olimpia), hogy egy rendhagyó menüvel várják a látogatókat.
Vadraguval töltött grízes derelye szilvahabbal
Pörgelepény gomolyasajttal és kellel töltve, szilvacsatnival
Pörgelepény malachússal, aszalt szilvás édeskömény-salátával
Kacsamájas szilvás rétes
Blood dog szulvamustárral
Marhaoldalas csokis szilvafénnyel, házi kenyérrel
Tavaszi szilvás fehérbabfőzelék kacsafasírttal
Ebből a mi kedvencünk a malachúsos pörgelepény és a marhaoldalas volt, ez utóbbihoz tartozó szósz és a zseniális házikenyér hosszú időre leköti az embert. És remekül megágyaz a szilvafénynek, amelynek receptje a malackaraj.hu-n elérhető.