Shake life-style.hu 2010. május. 21. 14:46

Mesterszakácsok ajánlata: spenótos nyelvhalfilé a Kempinskiből

Ismét egy tavaszi recepttel jelentkezünk, ezúttal Roland Holzertől, a Kempinski konyhafőnökétől kaptuk meg egy...

Ismét egy tavaszi recepttel jelentkezünk, ezúttal Roland Holzertől, a Kempinski konyhafőnökétől kaptuk meg egy újkrumplis, spenótos halétel leírását. Kicsit fineszesebb étel, de érdemes vele dolgozni, az eredmény megéri a befektetett időt és energiát.

Nyelvhalfilé  spenótlevelekkel, újburgonyával és fehérbab lepénnyel

KM

Hozzávalók:
Nyelvhalfilé (210 g)
Vaj (10 g)
Oliva olaj

Citrom (50 g)
Friss spenót (80 g)
Fenyőmag (3 g)
Mazsola
Főtt fehér bab (50 g)
Tojás (1 db)
Kecske sajt (6g)
Parmesan sajt (5 g)
Fokhagyma (2 gerezd)
Újburgonya (125 g)
Petrezselyem 
Száraz fehér bor
Halleves (halalaplé)
Főzö tejszín (32% - 10 g)

Elkészítés:
A megtisztított nyelvhal filék mindkét oldalát egy forró serpenyőben, olívaolaj és írótlanított vaj keverékén ropogósra sütjük. Miután leszárítottuk a zsiradéktól, meghintjük tengeri sóval.
A megtisztított parajleveleket, a fenyőmagot és a leforrázott mazsolát egy forró serpenyőben, kevés vajon hirtelen átforgatjuk.
A puhára főzött és lehűtött fehérbabot a kecskesajttal együtt átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a lereszelt parmezánt, az egésztojást, a zúzott fokhagymát, egy kevés olívaolajat és sót. Alaposan összedolgozzuk, majd apró, kerek lepénykéket formázunk belőle. Grill lapon (vagy száraz serpenyőben) mind a két oldalát világosbarnára sütjük.
A sóval, köménymaggal és zellerszárral ízesített vízben puhára főzött, apró újburgonyákat leszárítjuk. Egy serpenyőben, kevés nyers vajon, gyenge lángon, lassan átforgatjuk. Végezetül meghintjük egy kevés sóval és finomra vágott petrezselyemmel. 
A fehérbort a felére beforraljuk. Hozzáadjuk a halalaplevet és a tejszínt, majd az így kapott keveréket szintén beforraljuk a felére. Ha szükséges, akkor egy kevés sóval ízesítjük.

Kempinski

Tálalás:
A fehérbab lepényre ráültetjük a halfilét, mellé helyezzük a spenótleveleket és a burgonyákat, majd ízlésesen körbeöntjük a mártással.