Sokféle krémlikőr van, és ezekből még többféle édesség és koktél készíthető.
Sokféle krémlikőr van, és ezekből még többféle édesség és koktél készíthető. A következő receptek közös alkotóeleme a Baileys, az ír whiskey alapú krémlikőr.
A 4cl Baileys-t bögrébe töltjük majd ráöntjük a már előre elkészített forró csokit (forró tej és csokipor vagy csokiszósz keveréke). A tetejére tejszínhabot rakunk.
ízlés szerint meglocsolhatjuk csoki szósszal vagy megszórhatjuk csoki reszelékkel. Fehér csokoládéból is lehet Baileys-es forró csokit készíteni. Ehhez tejjel vagy tejszínnel kell felolvasztani a fehér csokoládét, majd a tűzről levéve hozzáadni a Baileyst.
Baileys mokka (ír kávé)
A bögre aljára csokiszószt rakunk, erre ráöntjük a 4cl Baileys, egy bárkanál segítségével beleöntjük a forró tejet és végül óvatosan belerakjuk a presszó kávét.
A tetejére tejhabot rakunk, ízlés szerint megszórhatjuk kakaóporral vagy csoki reszelékkel.
Baileys jeges kávé
A bögrébe beleöntjük a 4cl Baileys-t majd ráöntjük a hideg kávét és a hideg tejet, ízlés szerint tejhabot vagy tejszínhabot tehetünk a tetejére.
Orgazmus koktél
B52 koktél
Az alap mindig ugyanaz: Kahlua (mexikói kávélikőr) vagy az itthon gyakoribb Tia Maria kerül az aljára. A második réteg a Baileys, a legfelső pedig mindig valami kevésébé sűrű, magas alkoholtartalmú ital. Van, aki triple sec-et, van, aki rumot használ. Ha ügyesen adagoljuk az italokat, nem keverednek össze és a koktél szép csíkos lesz. Nem kötelező mutatvány, de a klasszikus szervírozás szerint meg szokták gyújtani a legfelső réteget, majd gyorsan, egy rövid szívószallal kell fehörpinteni a pohárból, mielőtt a műanyag elolvadna.