A csokoládévilág két leginkább elismert manufaktúrája az amerikai Amano és az olasz Amedei.
A csokoládévilág két leginkább elismert manufaktúrája az amerikai Amano és az olasz Amedei. Mindkettőnél érvényesül a borokhoz hasonló „terroir”, vagyis azalapanyagul szolgáló kakaóbab származási helyének jellegzetes ízvilága, amely megkülönbözteti a belőlük készült édességek karakterét. A kiállításokon az Amedei No 9, vagy Porcelana csokoládéi versengenek az Amano Madagascar és Montanya csokoládéival. Két igazi nagyágyú, ajándékozásnál bármely „csokoládé-gurman” garantáltan elégedett lesz.
Az amerikai Askinosie nem annyira ismert itt Európában, pedig minősége vetekszik az előző két csokoládé színvonalával. Rusztikus megjelenésű csomagolása illeszkedik hasonlóan letisztult ízvilágához, sallangmentes, hosszú lecsengésű aromáihoz.
Aki igazi különlegességre vágyik, annak érdemes kipróbálnia akár a Fleur de Sel-lel készült (tengeri só) „Dark Milk” vagyis sötét tejcsokoládét, akár a 75%-os Soconusco csokoládét.
Javasoljuk, hogy ne csak ajándékozáskor válasszunk közülük, egy-egy ilyen csokoládét időnként mindenkinek meg kell kóstolnia, aki kicsit is ad a kulináris kultúrára! Még több csokoládé a csokoladenet.hu oldalon.