2009. május. 23. 20:03 life-style.hu Utolsó frissítés: 2009. június. 23. 17:08 Shake

Ötperces somlói recept tipp

Szint: kezdőA somlói minden összetevője készen kapható az üzletekben...

Szint: kezdő

A somlói minden összetevője készen kapható az üzletekben, beszerzésük egyszerű és valószínűleg hosszabb ideig tart, mint a desszert összeállítása.

A hozzávalók:

- 1 piskóta lap (bármilyen jó hozzá, ezeket a pékáru részlegben megtaláljuk)
- 1/2 liter csokipuding (akár többet is lehet venni, a kis kiszerelésű dobozokból 4-6 doboz, a nagyból 1 vagy 2. Olyat vegyünk, amiben gyárilag nincs benne a tejszínhab)
- tej (kb. 2 dl kell belőle)
- rum (helyttesítető rum aromával is, de nem ugyanolyan az íze. 5 cl fog belőle kelleni, elég a kisüveges, rosszabb minőségű rum is)
- 1 palack tejszínhab (a sima, fém palackos tejszínhabnak előnye, hogy kész, és úgy alakítják ki a csőr részét, hogy csillag formájú, dekoratív mintájú a kifújt hab)
- 1 csoki öntet (általában a szószok vagy a sütéshez való alapanyagok környékén található, műanyag flakonban van)
- 2 kávéskanál cukor
- ízlés szerint vanília puding
- ízlés szerint reszelt dió vagy mandula, esetleg mazsola vagy meggy darabok

Az összeállítás:

1. A piskóta lapot apró darabkákra tépkedjük vagy vágjuk, a darabokat egyenletesen elterítjük egy lapos tálban. Nem kell egyformának lenniük.
2. Egy bögrében összekeverjük a 2 dl tejet a fél deci rummal és a két kávéskanál cukorral.
3. A piskóta darabokat egyenletesen, egy evőkanál segítségével belocsoljuk a rumos, cukros tejjel
4. Egyenletesen rákanalazzuk a csokipudingot és aki szereti, a vanília pudingot is tegye rá.
5. Aki szereti, ekkor szórja rá a dió vagy mandula darabokat, a mazsolát vagy meggyszemeket.

A tálalásig ebben az állapotban tároljuk a hűtőben. A tejszínhabot csak közvetlenül a tálalás előtt célszerű ráfújni, mert különben összeesik.

Tálalás előtt egyenletesen fújjuk rá a tejszínhabot, majd a végén a csokiöntettel dekoráljuk csíkokkal vagy ráccsal, ahogy tetszik.

Ha Önnek is van hasonlóan egyszerű, biztos receptje, amit kezdő konyhaművészek is könnyen el tudnak készíteni, kérjük, küldje el nekünk!
Kult HVG 2024. november. 26. 20:00

"Amit mi csinálunk, az hosszútávfutás" – színfalak mögött az Ivan & The Parazollal

Néhány napon belül több helyen és több helyzetben is találkoztunk a jövőre hatodik nagylemezét megjelentető Ivan & The Parazollal, hogy megtudjuk, mitől különleges a zenekar új nagylemeze, hogyan áll most a 14 éves zenekar, mi történt velük az elmúlt években, és miért gondolják azt, hogy eljött az együttes aranykora. A HVG kisfilmje.