Ötperces somlói recept tipp
Szint: kezdőA somlói minden összetevője készen kapható az üzletekben...
Szint: kezdő
A somlói minden összetevője készen kapható az üzletekben, beszerzésük egyszerű és valószínűleg hosszabb ideig tart, mint a desszert összeállítása.
A hozzávalók:
- 1 piskóta lap (bármilyen jó hozzá, ezeket a pékáru részlegben megtaláljuk)
- 1/2 liter csokipuding (akár többet is lehet venni, a kis kiszerelésű dobozokból 4-6 doboz, a nagyból 1 vagy 2. Olyat vegyünk, amiben gyárilag nincs benne a tejszínhab)
- tej (kb. 2 dl kell belőle)
- rum (helyttesítető rum aromával is, de nem ugyanolyan az íze. 5 cl fog belőle kelleni, elég a kisüveges, rosszabb minőségű rum is)
- 1 palack tejszínhab (a sima, fém palackos tejszínhabnak előnye, hogy kész, és úgy alakítják ki a csőr részét, hogy csillag formájú, dekoratív mintájú a kifújt hab)
- 1 csoki öntet (általában a szószok vagy a sütéshez való alapanyagok környékén található, műanyag flakonban van)
- 2 kávéskanál cukor
- ízlés szerint vanília puding
- ízlés szerint reszelt dió vagy mandula, esetleg mazsola vagy meggy darabok
Az összeállítás:
1. A piskóta lapot apró darabkákra tépkedjük vagy vágjuk, a darabokat egyenletesen elterítjük egy lapos tálban. Nem kell egyformának lenniük.
2. Egy bögrében összekeverjük a 2 dl tejet a fél deci rummal és a két kávéskanál cukorral.
3. A piskóta darabokat egyenletesen, egy evőkanál segítségével belocsoljuk a rumos, cukros tejjel
4. Egyenletesen rákanalazzuk a csokipudingot és aki szereti, a vanília pudingot is tegye rá.
5. Aki szereti, ekkor szórja rá a dió vagy mandula darabokat, a mazsolát vagy meggyszemeket.
A tálalásig ebben az állapotban tároljuk a hűtőben. A tejszínhabot csak közvetlenül a tálalás előtt célszerű ráfújni, mert különben összeesik.
Tálalás előtt egyenletesen fújjuk rá a tejszínhabot, majd a végén a csokiöntettel dekoráljuk csíkokkal vagy ráccsal, ahogy tetszik.
Ha Önnek is van hasonlóan egyszerű, biztos receptje, amit kezdő konyhaművészek is könnyen el tudnak készíteni, kérjük, küldje el nekünk!
A somlói minden összetevője készen kapható az üzletekben, beszerzésük egyszerű és valószínűleg hosszabb ideig tart, mint a desszert összeállítása.
A hozzávalók:
- 1 piskóta lap (bármilyen jó hozzá, ezeket a pékáru részlegben megtaláljuk)
- 1/2 liter csokipuding (akár többet is lehet venni, a kis kiszerelésű dobozokból 4-6 doboz, a nagyból 1 vagy 2. Olyat vegyünk, amiben gyárilag nincs benne a tejszínhab)
- tej (kb. 2 dl kell belőle)
- rum (helyttesítető rum aromával is, de nem ugyanolyan az íze. 5 cl fog belőle kelleni, elég a kisüveges, rosszabb minőségű rum is)
- 1 palack tejszínhab (a sima, fém palackos tejszínhabnak előnye, hogy kész, és úgy alakítják ki a csőr részét, hogy csillag formájú, dekoratív mintájú a kifújt hab)
- 1 csoki öntet (általában a szószok vagy a sütéshez való alapanyagok környékén található, műanyag flakonban van)
- 2 kávéskanál cukor
- ízlés szerint vanília puding
- ízlés szerint reszelt dió vagy mandula, esetleg mazsola vagy meggy darabok
Az összeállítás:
1. A piskóta lapot apró darabkákra tépkedjük vagy vágjuk, a darabokat egyenletesen elterítjük egy lapos tálban. Nem kell egyformának lenniük.
2. Egy bögrében összekeverjük a 2 dl tejet a fél deci rummal és a két kávéskanál cukorral.
3. A piskóta darabokat egyenletesen, egy evőkanál segítségével belocsoljuk a rumos, cukros tejjel
4. Egyenletesen rákanalazzuk a csokipudingot és aki szereti, a vanília pudingot is tegye rá.
5. Aki szereti, ekkor szórja rá a dió vagy mandula darabokat, a mazsolát vagy meggyszemeket.
A tálalásig ebben az állapotban tároljuk a hűtőben. A tejszínhabot csak közvetlenül a tálalás előtt célszerű ráfújni, mert különben összeesik.
Tálalás előtt egyenletesen fújjuk rá a tejszínhabot, majd a végén a csokiöntettel dekoráljuk csíkokkal vagy ráccsal, ahogy tetszik.
Ha Önnek is van hasonlóan egyszerű, biztos receptje, amit kezdő konyhaművészek is könnyen el tudnak készíteni, kérjük, küldje el nekünk!