Eddig nem élvezhették a Guiness barna habját a vegánok, ugyanis a gyártási folyamat során a halászati ipar melléktermékét is felhasználta a gyártó a sörkészítésnél. 2016 végére kifejlesztenek egy új gyártási módot, amiből már kihagyják a halat, így a vegetáriánusok és vegánok is élvezhetik a barna sört.
Hamarosan a vegánok és a vegetáriánusok is kérhetnek Guiness-t a korsójukba, miután a St James' Gate sörgyártó közölte: kihagyja azt a zselészerű anyagot a gyártási folyamatból, amit halak úszóhólyagjából vonnak ki - írja a Yahoo news.
A halászati ipar melléktermékét, a halenyvet eddig a söröshordóba tették, hogy leülepítse a maradék szilárd anyagokat, például élesztőt és egyéb szennyeződéseket.
A cég szóvivője szerint most kezdenek átállni az új gyártási módra, ami egy komplex folyamat és több hónapig fog tartani a tesztelése. Reményeik szerint az új szisztéma szerint készült Guiness sört 2016 végefelé lehet majd először megvásárolni.