Plázs hvg.hu 2015. november. 03. 17:34

Guiness-t kortyolhatnak egyszer még a vegánok is

Eddig nem élvezhették a Guiness barna habját a vegánok, ugyanis a gyártási folyamat során a halászati ipar melléktermékét is felhasználta a gyártó a sörkészítésnél. 2016 végére kifejlesztenek egy új gyártási módot, amiből már kihagyják a halat, így a vegetáriánusok és vegánok is élvezhetik a barna sört.

Hamarosan a vegánok és a vegetáriánusok is kérhetnek Guiness-t a korsójukba, miután a St James' Gate sörgyártó közölte: kihagyja azt a zselészerű anyagot a gyártási folyamatból, amit halak úszóhólyagjából vonnak ki - írja a Yahoo news.

Wikipedia / Molnárfi Ádám

A halászati ipar melléktermékét, a halenyvet eddig a söröshordóba tették, hogy leülepítse a maradék szilárd anyagokat, például élesztőt és egyéb szennyeződéseket.

A cég szóvivője szerint most kezdenek átállni az új gyártási módra, ami egy komplex folyamat és több hónapig fog tartani a tesztelése. Reményeik szerint az új szisztéma szerint készült Guiness sört 2016 végefelé lehet majd először megvásárolni.

Élet+Stílus hvg.hu 2024. november. 30. 10:00

„Elájult, és akkor jött rá, hogy valami nem stimmel” – Kösz, jól: kiégés és stressz a magyar munkahelyeken

<strong>Milyen személyiségjegyek jellemzik a munkamániásokat, és mi lehet az oka, hogy Magyarországon a civil szférában dolgozik a legtöbb munkafüggő</strong>? Mennyire az egyén, és mennyire a munkáltató felelőssége, ha a munkamánia eluralkodik, és függőséggé, kiégéssé válik? <strong>Mi a közös Karácsony Gergelyben és Donald Trumpban?</strong> A Kösz, jól vendége volt Kun Bernadette pszichológus és Merész István, az Allianz-Trade vezetője.