Plázs MTI 2015. július. 03. 14:12

"Nekem a Balaton a riviéra"

Négy évszakos úti céllá vált a Balaton a Magyar Turizmus Zrt. szerint. Továbbra is a vízparti, családi üdülés a legjellemzőbb, de többek között az ökoturisztikai és kerékpáros fejlesztések, a kalandparkok és az egyre népszerűbb vitorlázás eredményeként folyamatosan bővül az aktív turisztikai lehetőségek tárháza is.

A Balaton az elmúlt évek fejlesztéseinek és marketingjének köszönhetően négy évszakos úti céllá vált, az év minden időszakában különleges programlehetőségeket kínál - mondta a Magyar Turizmus (MT) Zrt. vezérigazgatója pénteken egy szakmai konferencián, amelynek részleteiről a társaság közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Faragó Péter kifejtette, hogy a következő években lehívható uniós fejlesztési források jelentős része a vidéki Magyarországot célozza, ami a Balaton szempontjából is előnyös lesz.

Továbbra is a vízparti, családi üdülés a legjellemzőbb a Balatonnál, azonban többek között az ökoturisztikai és kerékpáros fejlesztések, a kalandparkok és az egyre népszerűbb vitorlázás eredményeként folyamatosan bővül az aktív turisztikai lehetőségek tárháza is - hangsúlyozta. Hozzátette, hogy a Balaton jelentős helyi turisztikai bevételeket generáló nemzetközi vitorlás versenyeknek ad otthont, a strandokon pedig nagy divatja van a vízi sportoknak, mint a kajakozás, a sárkányhajózás, vagy a stand up paddle (állva evezés egy speciális szörf deszkán).

A Balaton még mindig az első számú belföldi úti cél, a tóhoz érkezők háromnegyede belföldi vendég. Az összes belföldi vendégéjszaka 26 százalékát, a külföldi vendégéjszakáknak pedig mintegy 15 százalékát regisztrálják a balatoni kereskedelmi szálláshelyek - ismertette az MT Zrt. vezérigazgatója.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?