Plázs hvg.hu/turizmus.com 2014. március. 28. 16:36

Michelin- csillagos fogások a fedélzeten

Többek között a zöld puy lencse és a különféle gombák a kedvenc alapanyagai Régis Marcon, három Michelin-csillagos séfnek, akinek ételkreációit jövő héttől az Air France légitársaság hosszú távú járatain is meg lehet kóstolni.

 Április elsejétől hat hónapon keresztül élvezhetik az Air France hosszú távú járatainak business osztályán utazók a Régis Marcon jegyezte fogásokat. Az ételek  a francia konyha olyan különleges alapanyagaiból készülnek, mint a zöld puy lencse, vagy a fekete kucsmagomba.

worldgourmetsummit. com

 A Párizsból induló járatokon egy-egy Régis Marcon jegyezte fogás váltakozva szerepel majd a menüben kínált négy különböző étel között. A regionális konyhaművészetéről ismert séf havonta kétszer újítja meg választékát a törzsutasok igényeinek és a szezonalitásnak megfelelően.

Az Air France tokiói járatán április 22-én Marcon személyesen mutatja be gourmet menüjét. Párolt zöld lencsét kínál rákkal, báránylapockát fügével és háztáji csirkét fekete kucsmagombával.  

A légitársaság  2011 decembere óta kér fel neves francia séfeket, hogy állitsanak össze menüt a fedélzeti  konyhákra. Régis Marcon Thibaut Ruggeri, Michel Roth,Guy Martin és Joël Robuchon után immáron ötödik a sorban.  

 

hvg360 Imre Réka 2025. január. 01. 17:30

„Valamiben meg kell halni” – a férfiak attól félnek, hogy kevésbé lesznek férfiak, ha megbetegszenek

Előbb kezelik magukat népi gyógymódokkal, minthogy elmenjenek az orvoshoz, és sokszor még a pingponglabda méretű daganatokat sem veszik észre magukon. A nevelés, a társadalom, vagy valami más okozza sok férfi orvosfóbiáját? Miért akarnak inkább infarktusban meghalni? Hogyan áll a vastagbéltükrözéshez egy ausztrál és egy magyar férfi? Férfiszorongások az egészségügyben.