Az idei, immár harmadik fesztiválon a látogatók megkóstolhatják a tradicionális mellett a modern zsidó konyha étkeit.
Az idei, immár harmadik fesztiválon a látogatók megkóstolhatják a tradicionális mellett a modern zsidó konyha étkeit. Lesz maceszgombóc, sólet, gefillte fis (töltött hal), flódni és hummusz is. A rendezvénysorozaton bemutatják a zsidó ételek széles választékát, megismerheti az érdeklődő az étkezési szokásokat.
Vasárnap, a nyitás napján az ízkavalkádhoz a passzázsban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Largo Egyesületének utcazenészei játszanak gitáron, klarinéton, tangóharmonikán, valamint fellép Meir Hermon izraeli énekes-gitáros művész is.
Az eseményeket és a felkínált ételeket folytonos kommentárral és kéretlen kritikával illetik majd a Nénik a gangon című produkció művészei. Katlan Tóni látványkonyhájában elsőként Raj Ráhel avatja be a nagyérdeműt a zsidó háziasszonykodás fortélyaiba, majd minden nap más és más gasztroblogger főzi meg kedvenc zsidó ételeit.
Emellett egy gourmet-robot, azaz ínyencségeket osztó élő "ételautomata" járja majd a Gozsdu-udvart. A kibuc élménykiállításon ki lehet próbálni, hogy milyen az íze a közös munkával készült ételnek, és lesz sokféle vásári mulatság is.
A gyerekközönséget játszóház, kézműves foglalkozás, társasjátékok, meseállomás és meglepetéskoncert várja. A rendezvényen a látogatók egy üres asztalra tehetik élelmiszeradományukat, amelyet a rendezők jótékonysági célra ajánlanak fel.
MTI