Plázs travelline.hu 2009. július. 16. 08:42

Sokkoló képsorok az iráni légikatasztrófáról

A gép közép-európai idő szerint 9 óra után nem sokkal, 16 perccel a...

Kattintson a képre, ha többre is kíváncsi
MTI

A gép közép-európai idő szerint 9 óra után nem sokkal, 16 perccel a felszállást követően zuhant le a Teherántól 120 kilométerre északnyugatra fekvő Kazvin városa közelében, egy mezőn. A Caspian Airlines jereváni képviseletének egyik tisztségviselője úgy nyilatkozott, hogy az utasok többsége örmény volt, de grúzok és más állampolgárságúak is tartózkodtak a járaton.

Az iráni állami televízió beszámolója szerint a gépen utazott nyolc fő az ifjúsági dzsúdó válogatottból, köztük két edző és egy delegációvezető. Azért indultak Jerevánba, hogy az örmény válogatottal együtt készüljenek a budapesti ifjúsági világbajnokságra, amely augusztus 6-án kezdődik.
   
A magyar nagykövetség konzulja egyelőre nem tudott tájékoztatást adni az MTI-nek arról, hogy a gépen tartózkodott-e magyar állampolgár, de - mint mondta - nem jellemző, hogy magyarok ezen a viszonylaton utazzanak. Az iráni állami televízió felvételeinek tanúsága szerint a gép hatalmas krátert ütött a talajba, darabjai és a rajta tartózkodók testrészei szerteszét szóródtak, legnagyobb részük nem is látszik a felszínen. A talajból füst gomolygott.
   
"Robbanás történt, amely 10 méter mély krátert ütött a talajba, majd a gép kiégett" - mondta el egy tűzoltó parancsnok a helyszínen. "Semmit nem tudtunk csinálni, csak megpróbáltuk eloltani a tüzet." A gépdarabok mintegy 200 négyzetméteres területen szóródtak szét - tette hozzá. Egy szemtanú szerint a gép a földbe csapódás után robbant föl. A Farsz félhivatalos hírügynökség egy magas rangú tartományi tisztségviselőt idézett, aki szerint a gépen műszaki problémák léptek föl, kigyulladt, és megpróbált kényszerleszállást végrehajtani.

MTI

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.