Plázs travelline.hu 2008. július. 26. 08:00

Megnyílt a világ első homokszállodája

Mark Anderson, a szálloda megálmodója és három segítője összesen ezer...

uncooped.com

Mark Anderson, a szálloda megálmodója és három segítője összesen ezer tonnányi finom természetes építőanyagot hordott össze és formázott meg. Az építkezés hét napon át tartott és naponta 14 órát dolgoztak. A homokszálloda megépítésével azt is meg akarták ünnepelni, hogy újabban már egyre több angol hazai strandokon tölti szabadságát, aminek oka természetesen az, hogy gyenge a font értéke az euróövezet tagországaiban.
   
Van egyágyas és kétágyas szoba, de nincs toalett. A szállodában éjszakázó vendégeknek más kellemetlenségre is fel kell készülniük. A finom homokszemcsék pedig egyetlen éjszaka a test bármely részét felhorzsolhatják, és bejuthatnak különféle nyílásokba - figyelmeztetett Mark Anderson. Az első kiadós eső pedig a szállodai tartózkodás gyors megrövidítéséhez vezethet, mert teteje sincs a homokszállodának, aminek fejében viszont pompás kilátás nyílik az éjszakai égboltra.

MTI

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?