2006. május. 08. 11:35
MTI/hvg.hu
Utolsó frissítés: 2006. május. 08. 11:33
Plázs
A fogat károsítja a sült zöldség
A zöldségfélék megfelelő elkészítésével lényegesen lehetne csökkenteni a fogszuvasodás kialakulásának veszélyét. Ugyanakkor egyes zöldségek sütve károsak lehetnek a fogzománcra.
© sxc.hu |
Ugyanakkor a paradicsom vagy a hagyma esetében teljesen közömbös az elkészítés módja, hiszen e két zöldségféle savtartalma egyaránt felszaporodott, akár sütötték, akár dinsztelték őket. A vizsgálatot irányító dr. Graham Chadwick, a University of Dundee kutatója szerint e tanulmány révén a gyakorló fogorvosok hatásos étrendi tanácsokkal láthatják el a fogszuvasodásban szenvedő pácienseket.

Plázs
MTI
2006. április. 20. 12:56
A vörösborban az igazság és a sejtvédő antioxidáns
Plázs
hvg.hu
2006. május. 05. 10:43
Mégsem okoz rákot az aszpartám?
Plázs
2006. április. 26. 07:00
Fogászok külföldi kuncsaftjai
Plázs
MTI
2006. április. 14. 14:31
Kevés csoki jót tehet
Plázs
hvg.hu
2006. április. 18. 12:29
Fahéjjal és szegfűszeggel a cukorbaj ellen
Plázs
MTI
2006. április. 03. 12:53
Ritkán járunk fogorvoshoz
Tech
hvg.hu
2006. április. 24. 14:09
Sikeresen gyógyították a diabéteszt
Plázs
MTI
2006. április. 28. 13:34