Napi merítés hvg.hu 2011. január. 19. 15:50

Sikertörténet lesz-e a magyar kaviár?

A magyar kaviár most indulhat el világhódító útjára; a termék állítólag a nemzetközi piacon is megállja a helyét - olvasható az Egy nap a városban blogon.

Nyolc év kellett ahhoz, hogy a szibériai tokhal Magyarországra hozott fajtakeresztezésének, hogy ivarérett, "kaviárképes" legyen. Számfira György Békés megyében kezdte meg a tokhalak tenyésztését, később talált rá az Arany Kaviárra. Az első termés pedig tavaly készült el Arany Kaviár Gourmet Selection névvel, a Belugánál kisebb, Osetrához közeli ikramérettel - írja a blogger. Kíváncsi, hogy mennyibe kerül a kaviár? Kíváncsi a részletekre? Kattintson az Egy nap a városban blogra!
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?