Napi merítés hvg.hu 2010. március. 17. 09:59

Már a tévéműsorok linkelése sem legális?

A tegnapi TorrentFreak egyik vezető híre volt az, hogy az MPAA (Motion Picture Association of America) levélben szólította fel a TVGorge.com oldalt, hogy távolítsák el az ellenőrizetlen forrású linkeket - olvasható a Szerzői jogok blogon.

Egyre népszerűbb a TVGorge.com oldal, ami különféle televíziós sorozatok megtekintését teszi lehetővé oly módon, hogy szervereken való bárminemű tárolás nélkül más internetes forrásokat felkutatva linkeli vagy streamingeli. A TorrentFreak írása szerint legalább 128 sorozat 5500 epizódja, kb. 10 000 videó fájl, 60 000 link segítségével volt elérhető az oldalról, havi átlag 3 millió fogyasztó látogatása mellett. Jogilag érdekes a helyzet, mert kérdéses, hogy valóban jogsértő volt-e a TVGorge üzemeltetése. Mivel ennek az esetnek sem teljesen publikusak az adatai, ezért csak nagyon szolidan lehet azt mondani, hogy valószínűleg igen - írja a blog szerzője. Részletekért látogasson el blogra, és olvassa el a legfrissebb bejegyzést.
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?