Napi merítés hvg.hu 2010. március. 09. 18:06

Süssünk hagymás kenyérkülönlegességet

A Candy's gasztroblog szerzője egy kenyérkülönlegesség elkészítését írja le, mégpedig a lilahagymás-olivabogyós kenyér receptjét.

A testünk nem hazudik. A hideg ellen nem védenek a saláták, a könnyű gyümölcsös desszertek; kacsazsír kell, lilahagyma és kenyér. Kemencemeleg, melengető, foszlós, puha, sosekiszáradó. A blog szerzője talált egy csodás receptet, ami kenyérfüggőknek és sütőknek kötelező darab. A lilahagymás-olivabogyós kenyér elég magas hidratáltsági fokú, ami biztosítja a kitűnő állagot. Bonyolultnak tűnhet az elkészítése, de nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető. A receptért látogasson el a Candy's blogra.
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?