2009. december. 15. 16:58 hvg.hu Utolsó frissítés: 2009. december. 15. 16:30 Napi merítés

Szegedi szakács Gordon Ramsay csapatában

A Délmagyar hírportál Szeged büszkeségét, Barta László szakácsot mutatja be mai cikkében. Hogyan került a Pokol konyhájára a szakácstanonc? A húszéves fiatalember elmeséli nem mindennapi történetét: miért ment ki Londonba munkát vállalni, és valójában milyen Gordon Ramsay, a sztárséf.

A maximalista angol étteremtulajdonos műsorait évek óta adják különböző tévécsatornák. A Pokol konyhája a legismertebb, ebben séfjelölteket próbál ki Gordon, és egészen apró hibákért is „leordítja a hajukat". Ez show, de mint a szegedi srác számára kiderült, a valóság keményebb. 

- Elküldtem az életrajzomat, behívtak egy próbanapra, ahol a műszak végén kiderült, felvettek - kezdi történetét a szakácstanonc a Délmagyar újságírójának. Én voltam a legboldogabb ember a világon: bekerülni egy Michelin-csillagos étterembe! Aztán az első hónapban 328 órát dolgoztam, 16 óra munka és 3–4 óra alvás után menni kell vissza megint 16 órázni, úgyhogy 3 hónap alatt 8 kilót fogytam - meséli a szegedi szakács.

- De hihetetlenül gyorsan telik az idő, mert olyan emberekkel dolgozom együtt, akik imádnak és tudnak is főzni - olvasható a cikkben. Gordon nagyon szimpatikus és nyugodt ember, jó főnök is. Mindig jön, ellenőrzi, hogy minden rendben van-e, aztán megy. Őt még nem hallottam ordítani - vélekedik a húsz éves fiatalember.

Ha kíváncsi, Barta László történetére, kattintson!

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?