Mit együnk a strandok büféjében?
A Goldenblog 2009 gasztromezőnyének első helyezettje a strandételeket veszi górcső alá legújabb blogbejegyzésében. Így nem maradhat ki az elhasznált olajban kisütött hekk, a jó öreg hurka-kolbász páros, a lángos, sőt a vattacukor sem. Kiderül, az jár-e jobban, aki otthon csomagol magának elemózsiát, vagy bátran bízzuk magunkat a büfék kínálatára.
Kár lenne tagadni, a hekk a strandkaják királya és dédnagypapája a hamis balatoni hal. Ha nem romlott, még azt is mondhatjuk, egészséges ebédet vettünk magunkhoz. Az elhasznált olajban kisütés a legkisebb rossz, amit kénytelenek vagyunk elviselni.
Ha strand, akkor lángos. Égett zsírban/olajban kisütött szénhidrátbomba, halvány beltartalmi érték, mégis nyugodtak lehetünk, mert a liszt, a víz, és az élesztő nem kerül olyan sokba, hogy valami mással próbálják kiváltani. De a tejfölt vizezik és csak jó esetben nem frissföllel etetnek meg. A sajt biztosan a legolcsóbb trappista, aki bevállalja (én nehezen mondok le róla) az jobb, ha tudja. A virslivel töltöttet csak mazochistáknak ajánljuk.
További ételek a Malackaraj legfrissebb blogbejegyzésében.