Kult hvg.hu 2022. július. 13. 14:41

Nemere István szerint akik a katatörvényt alkották, „nem írnak, nem olvasnak”

Korunk egyik legtermékenyebb írójának szinte csak kérdései vannak az új katatörvénnyel kapcsolatban.

„Nemere István író vagyok, és nem értek semmit. Katás vagyok sok éve és értelemszerűen csak intézményeknek számlázhatok, hiszen könyvet magánszemélyek igen ritkán adnak ki” – írta a 444.hu-nak küldött levelében Nemere István a kedden elfogadott új, komoly visszhangot kiváltó katatörvényről.

„A könyvkiadók mind intézmények, másképpen nem is működhetnek, csak mint vállalkozások.

Vagyis ezután tegyem le a tollat és ne írjak? Vagy hirdessem ki, hogy ezután mindenki, aki új Nemere-regényre vágyik, az fizessen nekem (szigorúan számla ellenében) x forintot? De ki fogja a könyvet kinyomtatni, kiadni, hozzájuk eljuttatni? Az író csak intézményeknek dolgozhat, erre SEM gondoltak az ún. törvényhozók?”

– tette fel kérdéseit az író.

Cikkdossziénk a katatörvényről

A kata változásáról és annak következményeiről szóló további cikkeinket itt olvashatja.

Majd levonta a következtetést:

„no persze akik ezt a rendelkezést hozták, azokról nehéz is feltételezni, hogy egyáltalán belegondoltak a kulturális szereplők helyzetébe. Ők általában nem írnak, nem olvasnak sajnos”.

Ahogy arról lapunk beszámolt, Nemere István már 759 könyvet írt, ez pedig átlagban évi 18 könyvet jelent. Könyveinek eladási számai megközelítik a tizenegymilliót példányt. 2008-ban az Indexnek azt mondta, napi negyvenezer karaktert ír.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.