Kult hvg.hu 2021. február. 22. 17:41

Megjelent a Korai Electric debütáló albuma

A zenekar első lemezét hagyományos vinyl formátumban, 300 darab számozott példányban adták ki, Korai Electric 2020 címmel. Mutatunk egy dalt is róla.

Az immár 30 éves Korai Öröm és az ötéves Korai Trancemission tagjaiból pár éve alakult formáció követi tradicióit. A folyamatzenében a gépies dob és basszus mellett a gitár, a doromb, a fuyara és a khöömei difónikus ének ázsiai, berber, spanyol, indiai tájakra repít, melyet a szintetizátor tesz még varázslatosabbá.

A zenekar tagjai: Borosi Gábor, szintetizátor; Csányi Viktor, dob, dobgép; Domokos Tibor, szintetizátor; Kilián Zoltán, basszusgitár; Kovács Andor, gitár; Paizs Miklós, doromb, fuyara, khöömei ének.

A lemezt Németországban nyomták 180 grammos formátumban. A keverésért, masterelésért, hangzásért Domokos Tibor, Scheer Viktor és Hidasi Barnabás felelt, a kiadásban a Budapestvinyl segített. A borító Rőczei György munkája.

Íme, ízelítőül a Desert Solar Wind című szerzemény:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.