Kult hvg.hu 2020. október. 23. 12:48

A színművészeti diákjai: Október 23-án ez nemcsak ironikus, de méltatlan is

A hallgatóknak nem szólt senki arról, mit mondott a törvényszék az SZFE-sztrájkról, de ők mindenképpen kitartanak.

Közleményben reagáltak az SZFE hallgatói az egyetem vezetésének közleményére, amely szerint a Fővárosi Törvényszék elsőfokon jogellenesnek nyilvánította az intézmény dolgozóinak sztrájkját. A diákok leszögezték: a határozatról a sajtóból értesültek, de ha a hír valóságon alapul, úgy a döntés még nem lehet jogerős, a sztrájkbizottságnak, tudomásunk szerint, öt napja van fellebbezni az ellen.

A hallgatók szerint ők továbbra is kitartanak  SZFE sztrájkoló dolgozóinak követelései mellett, hisznek azok jogszerűségében. Tudomásuk szerint így vélekedik az a három szakszervezeti szövetség is, amely a vasárnap esti (16 órakor a Műegyetemnél kezdődő) tüntetésen kiáll mellettünk.

"Az egyének újbóli felelősségrevonását ismét teljes mértékben elutasítjuk. Bízunk az intézmény sztrájkoló dolgozóinak józan ítélőképességében - úgy véljük, Egyetemünk oktatói és munkatársai képesek önálló döntéseket hozni a saját munkabeszüntetésük kapcsán. Ezen kívül szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az illegitim vezetőség nem teljesítette az általa jogszerűnek vélt két sztrájkkövetelést, hanem teljesítésüket ultimátumhoz kötötte, ez a gesztus pedig sérti a sztrájkjogot" - írták a hallgatók.

Mint fogalmaznak:

a munkáltatói jogkörökkel való hatalmi visszaélés lehetőségének fitogtatását, nemzeti ünnepnapon, amikor egy önkényes elnyomó rendszer ellen hősi forradalmat vívott magyarokra emlékezünk, nem csak ironikusnak, de méltatlannak is tartjuk.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.