Kult hvg.hu 2020. július. 16. 19:58

Harcsa Veronika végtelen közömbösséget és tájékozatlanságot érzékel a kormány felől

Az énekesnő azt követően szólalt meg, hogy a Kormányinfón az újságírók azt firtatták, miért nem szabad koncertet tartani, ha meccsre menni szabad.

Harcsa Veronika reménykedve fordult a Music Hungary Szövetséghez, hogy továbbra se "adják fel a munkát" és tájékoztassák a kormányt a járvány hatásáról az élőzenei- és fesztiválszektorra.

Az énekesnő a Facebookon azt írta, hogy a képviselet már áprilisban részletes elemzést juttatott el a kormányhoz a zeneipart érintő veszélyekről, most viszont csak közömbösséget és tájékozatlanságot lát. Harcsa ezt alátámasztandó idézi Gulyás Gergelyt, aki azt mondta a csütörtöki Kormányinfón, hogy "...nem a zenekaroké a legnagyobb veszteség a járványban, mert kiadnak például lemezeket is".

A kormány még május elsején jelentette be, hogy semmilyen tömegrendezvényt, így az 500 fő alattiakat sem engedélyezik Magyarországon augusztus 15-ig a koronavírus-járvány miatt. Palkovics László a Világgazdaság július 13-ai számában lengette be, hogy nem lazítanak tovább a járványellenes intézkedéseken, így augusztus közepéig nem kapnak zöld utat ezek a rendezvények.

A hír sok zenészt felháborított, a Tankcsapda szerint mélypontra kerülhet a zeneipar, de Pásztor Anna, Majka és a Hooligans zenekar sem ért egyet azzal, hogy sporteseményeket lehet szervezni, koncerteket viszont nem biztos.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Tech Bedő Iván 2021. május. 13. 13:12

Ha már a rendőrséget is zsarolják, akkor tényleg baj van

A hackerek az ellopott adatokat már nemcsak titkosítják, hanem azzal zsarolnak, hogy ki is szivárogtatják az érzékeny információkat. A kiberbűnözők eszköztára bővül, már nem félnek közművek - mint most egy olajvezeték - ellen bevetni őket, vagy akár a hatóságokat is támadják. A háttérben felsejlenek a kevésbé demokratikus berendezkedésű államok.