2015. április. 09. 12:40 hvg.hu Utolsó frissítés: 2015. április. 09. 14:26 Kult

A Színházi Kritikusok Céhe kilép a Magyar Színházi Társaságból

Úgy vélik, az MSZT nem képes tagjai érdekeit képviselni.

A Színházi Kritikusok Céhe közleményben jelentette be: „elfogadhatatlannak tartja, hogy miután a Pécsi Országos Színházi Találkozó eddigi gyakorlata szerint zsűritagnak jelölte egyik tagját, akit a Magyar Teátrumi Társaság nem fogadott el, a Magyar Színházi Társaság (MSZT) a kritikuscéh delegáltja mellett nem állt ki, valamint a céh vezetőségének megkérdezése nélkül beleegyezett más kritikus meghívásába”.

Emiatt a kritikusok úgy vélik, az MSZT képtelen tagjai érdekeinek képviseletére, ezért a Színházi Kritikusok Céhe ezennel kilép a Magyar Színházi Társaságból.

Mint szerdán beszámoltunk róla, Csáki Judit jelölését a POSZT két szakmai tulajdonosa visszautasította. Tiltakozásképp neves kritikusok bojkottot hirdettek: nem írnak a színházi találkozóról.

karácsony 2020

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról