Kult hvg.hu 2015. február. 05. 15:06

Kiderült, mit olvas legszívesebben a magyar

Közzétették a januári könyves toplistát, és az első helyen, némi meglepetésre Gyarmati Fanni vaskos, kétkötetes Naplója áll.

Gyarmati Fanni kétkötetes naplója borsos ára ellenére is hatalmas siker a magyar könyvpiacon. A Napló 1935–1946 I-II. ugyanis a Bookline által összeállított januári sikerlista első helyezettje.

A második helyezett Dr. Bagdy Emőke A Relaxáció, megnyugvás, belső béke című munkája. A toplista harmadik helyén pedig a Valentin napra időzített mozipremier okán új borítót és kiadást kapó A szürke ötven árnyalata. A trilógia másik két kötete szintén előkelő helyen szerepel az év eleji sikerlistán.

Megfilmesített könyvekben nincs hiány a januári TOP50-ben. A New York Times sikerszerzője, Veronica Roth posztapokaliptikus regénysorozatát, Az éhezők viadalát már meg is filmesítették, és a sorozat mind a négy része (10. A lázadó, 11. A hűséges, 14. Négyes, 15. A beavatott) a TOP50 élmezőnyében sorakozik.

Más megfilmesített könyv is szerepel a legjobb ötvenben, hiszen a mozikban jelenleg is futó  A mindenség elmélete, Stephen Hawking első felesége, Jane Wilde regénye alapján készült. Az Utazás a végtelenbe  a 48. a toplistán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról