2012. október. 19. 14:27 MTI Utolsó frissítés: 2012. október. 19. 14:21 Kult

Horrort forgattak az Antarktiszon

Először forgattak játékfilmet az Antarktiszon: a hamarosan debütáló horrort a brit déli-sarki kutatóállomáson dolgozó skót dokumentumfilmes, Kirk Watson készítette.

A produkciót teljes egészében a Déli-sarkvidéken forgatták, a film stábja és szereplői is a kutatóállomás dolgozói közül kerültek ki. A forgatókönyvet Matt Edwards orvos írta, és egyúttal ő vállalta a sminkes és a kellékes szerepét is. Művért például ételfestékből, lisztből és szörpből kotyvasztott. A sztori a kutatóállomás 14 dolgozójának sorsát követi, akiket egy gyilkos üldöz.

A BBC online beszámolója szerint a South of Sanity (Józanságtól délre) című filmet, amelyet a brit illetékesek 18 éven felülinek nyilvánítottak, már próbálják eladni az amerikai piacon.

Watsonnak hatéves tapasztalata van a déli-sarki munkában, tudósokat vezet a gleccsereken, és mászó technikákra tanítja őket. A téli, sötét időszakban a kutatóállomáson dolgozók szabadidejüket szórakoztató elfoglaltságokkal töltik ki, így született meg a film ötlete is.

"Néhány nappali jelenetet egy hétvégén vettünk fel, a többit pedig sötétben forgattuk, hogy még sötétebb tónusú legyen a film" - mesélte a rendező. Mint elárulta, a színészek szenvedtek a hidegtől a külső jelenteknél, amikor például a hóban kellett feküdniük, mert halottat játszottak - mivel remegtek, vigyázni kellett a felvételnél, hogy ne lehessen észrevenni reszketésüket. A forgatás alatt több színész került a kihűlés szélére, de mivel már egy éve éltek a sarkon, hozzá voltak szokva az ilyesmihez.

A páratlan produkció premierjére október 31-én kerül sor a skóciai Aviemore-ban, Watson lakóhelyén.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?