Vélhetően sikerül is nekik.
Októberben az Egyesült Államok 12 államában lehúzták az étlapokról a McDonald’s ikonikus burgerét, a Quarter Poundert, miután E. coli-fertőzési hullám tört ki a termékhez kapcsolódóan, amely halálos áldozatot is követelt.
A vizsgálatok szerint a szendvicsekben lévő, friss, kockára vágott hagyma volt a fertőzés forrása (először felmerült, hogy a marhahúspogácsa a szennyeződés hordozója, de ezt cáfolták a vizsgálatok). A botrány akkora volt, hogy utána az amerikai gyorsétteremláncok egy ideig nem szolgáltak fel friss hagymát tartalmazó termékeket az országban.
A McDonald’s most arról döntött, hogy 100 millió dollárt, azaz mai árfolyamon közel 40 milliárd forintot költ arra, hogy visszacsábítsa az éhes tömegeket az éttermeibe. Az összeg több mint felét, egészen pontosan 65 millió dollárt közvetlenül azok a franchise-ok kapják, amelyek a leginkább érintettek voltak.